ČA::portal u 2019. godini: Brojke kakve smo samo mogli sanjati!

1535

Iza nas je 2019. godina koja je našem portalu donijela rekordne posjete i brojke o kojima smo samo mogli sanjati, a koje su nas vinule u medijsko nebo najčitanijeg lokalnog portala u BiH!

Rekorde smo oborili na više polja – po ukupnom broju posjeta, po ukupnom broju sesija, po ukupnom broju korisnika, po dosegu na društvenim mrežama, ali i po broju korisnika koji su bili online u istom trenutku, pa smo po broju čitanja i među vodećim regionalnim portalima u BiH.

Krenimo redom.

Od 1.1.2019. godine do 31.12.2019. godine Čapljinski portal posjetilo je 702.832 korisnika (različitih uređaja) koji su ostvarili rekordnih osam i pol milijuna sesija, a što je donijelo 15.246.487 učitavanja stranice! Da, dobro ste pročitali – Čapljinski portal imao je preko 15 milijuna učitavanja u godini dana! Korisnik se na našem portalu u prosjeku zadrži tri minute i devet sekundi. Oborili smo rekord i po pitanju broja korisnika koji su u isto vrijeme bili na našem portalu! U istom trenutku na portalu su bila 1.864 posjetitelja!

U svim navedenim parametrima oborili smo rekorde u odnosu na 2018. godinu!

U 2019. godini posjetili su nas čitatelji iz 168 zemalja svijeta, a od kojih prednjače BiH, Hrvatska, Njemačka, Amerika, Srbija, Austrija, Švedska, Kanada i Norveška.

Ako uđemo u još dublju analitiku možemo vidjeti da naši korisnici najviše čitaju portal s mobilnih uređaja, a za pregled preko mobilnih uređaja, od kojih prednjače android uređaji, potom uređaji sa iOS operativnim sustavom (Apple) te Windows uređaji.

Naši korisnici koriste preglednike Chrome, Android Webview, Safari, Samsung internet i Firefox.

Osvrnut ćemo se kratko i na društvene mreže, gdje također bilježimo ogroman rast broja korisnika, kao i doseg broja pratitelja te interakcije naših pratitelja s portalom i jednih s drugima.

Na društvenom mreži Facebook broj pratitelja Čapljinskog portala popeo se na 23.632, što nas svrstava u najpraćeniju Facebook stranicu u Čapljini. Vijest koja je imala rekordno dijeljenje je vijest o odronima između Čapljine i Mostara, koju je podijelilo 2.000 korisnika! Također, vijest koja je oborila sve rekorde po pitanju reacha/dosega je vijest o ubojstvu Lane Bijedić, koja je imala doseg od 432.231 korisnika! Prema Facebook analitici, mjesečni rast novih pratitelja je 40%, dok naše objave mjesečno dosegnu 480.000 korisnika ove društvene mreže, a angažman objava je rekordnih 808.320! Doseg priča (story) je 10.321.

Naš Instagram profil ima 3.908 pratitelja. Broj dosegnutih korisničih računa na ovoj društvenoj mreži mjesečno je 6.250, što donosi i 303 interakcije mjesečno (u prosjeku), a na Instagramu nas prate čitatelji iz Čapljine, Mostara, Zagreba i Metkovića (najveći broj pratitelja). Najviše pratitelja na ovoj društvenoj mreži ima od 25-34 godine, od čega je 55% žena i 45% muškaraca.

Ono što smo prošle godine obećali – to smo u 2019. godini i ispunili – postali smo prva Čapljinska online TV sa objavama na društvenoj mreži YouTube, odakle smo priloge emitirali na našem portalu. U 2019. godini objavili smo 91 videozapis vlastite produkcije, a najgledaniji ima 40.013 pregleda! Svi videozapisi na našem YouTube kanalu prikupili su rekordnih 612.575 pregleda!

Međutim, važnija komponenta od svih navedenih brojki, na koje smo svakako ponosni, jeste društvena odgovornost!

U ovoj godini Čapljinski portal sudjelovao je i medijski podržao 33 humanitarne akcije na području Čapljine te 12 humanitarnih akcija u drugim gradovima. Na raspolaganju smo svim kulturno-umjetničkim društvima, sportskim klubovima, humanitarnim organizacijama i sa svima imamo odličnu suradnju, na čemu im zahvaljujemo.

Ostvarili smo i veliki broj partnerstva s drugim medijima, društvima, tvrtkama i udruženjima te bili medijski pokrovitelj 102 događaja u BiH, Hrvatskoj i regiji! Naša ekipa sudjelovala je na 8 konferencija i na 14 seminara, većinom vezanih za online medije, društvene mreže, digitalni marketing, nove medije…

U ovoj godini proslavili smo i jubilarni 10 rođendan Čapljinskog portala, a povodom kojeg smo cijeli kolovoz i rujan dijelili poklone našim čitateljima. U svjetlu obilježavanja 10. rođendana, poklone smo dijelili tijekom cijele godine (Međunarodni dan žena, Valentinovo, rođendan portala, Božić…) a ukupna vrijednost podijeljenih poklona iznosi nešto više od 2.500 KM!

Začetnici smo i nekih novih ideja koje su odlično primljene kod naših čitatelja! Prvi smo napravili Viber stickere sa simbolima Čapljine koje je do sada preuzelo skoro 2.000 korisnika, koji su na poslali više poruka oduševljenja ovo akcijom.

Po prvi put u Čapljini izabran je i najljepše blagdanski uređeni objekt, a u prestižnom natjecanju sudjelovali su ugostiteljski objekti, butici, trgovine…

Na kraju, prilika je ovo da se zahvalimo svim našim klijentima koji su odabrali upravo Čapljinski portal za mjesto, odnosno kanal, putem kojeg će oglasiti svoje proizvode! Njih je u 2019. godini bilo 94 i od svih smo primili pozitivne reakcije kada je u pitanju oglašavanje njihovih proizvoda i usluga! S obzirom da je marketinško oglašavanje jedini izvor prihoda Čapljinskog portala, naša zahvala je time još i veća, s obzirom da su upravo ti klijenti omogućili postojanje, djelovanje i rad našeg portala financirajući ga oglašavanjem svojih proizvoda na našem portalu. Od srca vam hvala i nadamo se da ćete i ubuduće biti tu za nas!

Dragi čitatelji, što vama obećavamo u 2020. godini? Prije svega kvalitetne i interaktivne vijesti praćenje foto/video/audio zapisima sa područja Čapljine, HNŽ i susjednih gradova, koje ćemo objaviti prvi!

Obećavamo vam i veći broj videopriloga o našim sugrađanima! U 2020. godini putem videpriloga i članaka predstavit ćemo vam naše sugrađane – sportaše, kulturne radnike, gospodarstvenike, ali i ”obične” ljude koji su specifičnost našeg grada i koji ga čine naljepšim mjestom za život.

Također, pripremamo vam i nova iznenađenja, a projekti koji će vam donijeti ta iznenađenja (poput prošlogodišnjih Viber stickera i izbora najuređenijeg blagdanskog objekta) već se privode kraju i o njima ćete uskoro moći čitati.

Naravno, bit ćemo na raspolaganju svim pojedincima, humanitarnim organizacijama, društvima, udrugama i svima onima kojima je potrebna pomoć, promocija, partnerstvo…

U 2020. godini vama želimo zdravlje, sreću, radost, zadovoljstvo, uspjeh na privatnom i poslovnom planu, a sigurni smo da ćemo vam biti ono što smo bili i proteklih 10 godina – mjesto na kojemu ćete naći najrelevantnije, provjerene, istinite, točne i najbrže informacije.

Uredništvo Čapljinskog portala