Raguž: Trebamo svi u klubu shvatiti ozbiljnost situacije

958

Osim Veleža, koji je uvjerljivo najranije krenuo u pripreme od federalnih prvoligaša, među rijetkima koji su već u pogonu su i nogometaši Čapljine čiji je igrački kadar na okupu od ponedjeljka.

Trener Tomislav Raguž, koji je ekipu preuzeo u posljednjih pet kola jeseni, će sad imati vremena s raspoloživim snagama obaviti kompletne pripreme i sastaviti tim po svom ukusu.

”Smišljeno smo krenuli ranije spram većine ostalih ekipa, malo radi vremenskih nepogoda, a malo radi duge stanke gdje ćemo nastojati da igrače u prvom tjednu uvedemo kroz laganiji trening. Atmosfera je dobra i nadamo se da ćemo uvodni dio proći bez ozljeda”, kaže Raguž.

Od ranije znamo da je Čapljina dobila dva nova vezna igrača, Martina Puljića (20) iz GOŠK-a te Josipa Miketeka (19), koji je posuđeni član Zrinjskog.

S druge strane klub je napustio Petar Raguž koji je prešao u GOŠK iz Dubrovnika (Treća HNL). Osim njega Salko Jazin trenira s Krupom, dok bi Gabrijel Zubac mogao u Dečić (Crna Gora).

S ekipom redovito trenira nekoliko novih lica, ali njihov angažman još nije definiran.

”Trebat će nam tu još nekoliko igrača koji imaju kvalitetu za ovu ligu koja je zahtjevna i nosi neke svoje posebne zakonitosti. Zato je drukčije kad dobiješ igrača s iskustvom u njoj ili ne”, napominje trener Čapljine.

Start proljetnog dijela natjecanja Prve lige FBiH je na rasporedu 4./5. ožujka. Čapljina ima već dogovoreno nekoliko pripremnih utakmica, to su susreti s Širokim Brijegom na Mostarskom blatu 21. siječnja, Neretvancem 25. siječnja, Željezničarom 28. siječnja i s Metallegheom 7. veljače.

”Rano krećemo s utakmicama, ali možda nije loše da vidimo tko nam je došao, ali i da razbijemo monotoniju treninga”, kaže Raguž.

Iz Prve lige FBiH će na proljeće vrlo vjerojatno ispasti pet klubova, a Čapljina je trenutačno na 13. mjestu, odnosno jedan bod manje od spasonosne 11. pozicije.

”Trebamo svi u klubu shvatiti ozbiljnost situacije, ne treba mi veliki broj igrača, ali mi treba par kvalitetnih pojačanja. Jedino je Novi Travnik definitivno otpao, svi drugi imaju ambiciju, što je i normalno. Liga je izjednačena i svako svakoga može pobijediti”, zaključio je Tomislav Raguž.