Ekskluzivno: Prvi snijeg sina Antuna

1256

Tri dana nakon porođaja pjevačica Pamela Ramljak sa svojim jedincem Antunom otišla je kući iz rodilišta.

Snimili smo je prošli petak ispred zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj, gdje je po nju i sina došao suprug Mladen Salajster.

Supružnici nisu skidali osmijeh s lica, osobito ponosna majka koja je već zaboravila na sve porođajne muke.

Mališana je na svijet donijela 10. siječnja prirodnim putem nakon gotovo 20 sati.

”Porođaj je trajao 17 sati i ne mogu reći da je bio lak. Vodenjak mi je pukao u ponedjeljak u 23 sata. Izgledalo je kao u filmovima, mislila sam da je to nemoguće. Ustala sam se iz kreveta i kao da je odjednom puknuo vodeni balon. Vode je bilo posvuda i u sekundi sam bila mokra.

Suprug je taman došao kući, omotao me ručnicima i odveo na hitnu. Prepala sam se, ali odmah su me smirili, rekli da je to normalno i da se ne brinem. Zatim sam čekala da počnu trudovi, no to se dogodilo tek oko 4 ujutro i trajali su do 16 sati.

Na kraju sam rodila prirodno. Bilo je to puno poželjnije zbog krvarenja. Sada imam nisko željezo, tko zna kako bi bilo da sam išla na carski rez.

Kako sam zadnju injekciju Heparina primila u 20 sati, morala sam čekati do 8 ujutro da dobijem epiduralnu. To je bilo najgore. S tim da su još odlučili malo pričekati pa sam je dobila tek u 11.

Kad sve to vidim, mogu zaključiti da su žene stvarno čudo. No sve sam to zaboravila kada su mi sina stavili na prsa”, rekla nam je uspješna 37-godišnjakinja koja je rodila zdravog dječaka, teškog 3500 grama i dugačkog 51 centimetar.

Uz nju je u rađaonici bio i suprug.

”Mladen je cijelo vrijeme bio sa mnom i od srca mu hvala na tome. Puno mi je pomogao. Kad sam rodila, rekao je: ”Ja sam gledao gdje je to dijete stalo u tebe”. Stvarno sam mu se nasmijala pa sam u trenutku kad sam rodila i plakala od smijeha i sreće, i od olakšanja…Zapravo je, kad gledam s odmakom, to bilo lijepo iskustvo. Moram pohvaliti djelatnike bolnice, pogotovo sestre i babicu, liječnicu. Bile su prekrasne, potrudile su se da mi olakšaju porođaj..”, sa smiješkom govori Ramljak.

Prve dane nakon porođaja Pamela i Antun provodili su u bolničkom apartmanu, gdje su imali mir i privatnost, a uz njih je često bio i presretni otac.

”Suprug je mogao doći kad god je htio. Još se svi upoznajemo. Maleni je presladak, dobar je, ne plače puno, hvala Bogu imam i mlijeka, zbog toga sam jako sretna, dobro jede. I isti je tata. Sve ima na njega, nos, oči, kosu… Već ima dva centimetra kose, rođen je s frizurom.

Nadam se da će nakon nekog vremena malo početi sličiti i mami jer na mene nema ništa”, šali se bivša profesorica glazbene kulture.

Na pitanje zašto su mališanu odabrali ime Antun, Pamela odgovara:

”Odabrali smo iz više razloga. Kako dugo nisam mogla ostat trudna i poslije zadržati plod, jednom prilikom u Italiji otišli smo se pomoliti u baziliku svetog Antuna Padovanskog. Tamo sam molila da nam bude zaštitnik i rekla da ću, ako rodim sina, nazvati ga po njemu.

Ali nije samo to razlog. Jedan od razloga je i taj što je pokojna mama mog supruga prvotno željela da joj se sin zove Antun.

Ona je preminula kad je Mladen imao tri godine i to je bila jedina stvar koju smo mogli napraviti da je uključimo u sve ovo.

Moja je mama plakala od sreće kad je dobila unuka, a Mladenova majka, iako nije s nama, na taj je način prisutna u Antunovu životu. Zato smo odlučili da će joj se unuk zvat onako kako je htjela da joj se zove sin.”

Sljedećih nekoliko mjeseci bivša članica skupine Feminnem, koja je 2012. ima uspješnu solo karijeru, posvetit će se obitelji i majčinstvu, a povratak na pozornicu planira na proljeće.

”Rekla sam suprugu da sljedeća tri mjeseca ne izlazim iz kuće. U početku će mi oko djeteta pomagati medicinska sestra. Moram se i sama odmoriti jer me ovo poprilično iscrpilo.

I rekla sam da želim biti prava mama. Kad on spava i ja ću spavati, kad je budan, bit ću i ja budna. I dečkima iz benda napomenula sam da do kraja travnja ne želim ništa raditi. Kad Antun navrši tri mjeseca, nastavit ću sa svirkama, na sreću i na žalost.

Na sreću jer volim posao, ali na žalost jer će mi nedostajati Antun. Dotad će i suprug moći sve oko njega jer neće više biti tako mali i krhak.

Ali u ovom prvom razdoblju ne mislim ništa raditi. Toliko sam ga čekala pa ću ga samo maziti i gnjaviti”, zaključuje Pamela.