Slikar Ivan Herceg izlaže u Čapljini

1341

Otvorenje četrnaeste samostalne izložbe slika Ivana Hercega održat će se 24. sječnja (utorak) s početkom u 19,00 sati u prostorijama Galerije TAU u Čapljni.

Ivan Herceg je rođen u Prologu, općina Ljubuški 23.06.1967. godine. Srednju ekonomsku školu završio je Ljubuškom, diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru. Po profesiji je odvjetnik, te vlasnik Art Galerije Herceg u Ljubuškom već 20-tak godina.

Do sada je imao 14 samostalnih izložbi u galerijama u zemlji i Inozemstvu. Imao je više skupnih izložbi, od koji je najpoznatija pod Imenom Trolist u Franjevačkoj Galeriji u Širokom Brijegu. Sudionik je nekoliko likovnih kolonija.

U gradskoj knjižnici Ljubuški 2001. godine, kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je izložbu pod nazivom slike iz fundusa Art Galerije Herceg, u kojoj je predstavio svoje i radove raznih umjetnika. Kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je poznatu školu slikanja i to 9 sezona, te na kraju svake sezone priređivao izložbe polaznika škole slikanja (9 izložbi) u Gradskoj vijećnici Ljubuški i Gimnaziji Ljubuški.

U svom likovnom opusu do sada je uradio više od 1200 slika, a mnoge se nalaze u privatnim kolekcijama, te ustanovama u zemlji i inozemstvu.