Odbojkašice Čapljine počele pripreme za nastavak sezone

4289

Pred vratima je nastavak odbojkaškog prvenstva u federalnim ligama koje se igraju pod okriljem Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Za nastavak sezone pripremaju se i obje ženske ekipe HOK Čapljina koje se natječu u Super ligi FBiH i Prvoj ligi FBiH.

Govoreći o pripremama dvaju ženskih sastava Čapljine, Miloš Jelčić, predsjednik kluba i trener mlađih uzrasta, ujedno i predsjednik OS FBiH, kaže: ”Pripremo smo počeli odmah nakon novogodišnjih praznika. Krenuo je cijeli pogon, ekipa koja igra federalnu Superligu, kao i ona koja igra u Prvoj ligi, te mlađi uzrasti. To je bilo vrijeme školskog raspusta pa smo mogli raditi punom parom.

Za sada sve ide po planu, a zacrtali smo da do početka drugog dijela sezone oba sastava odigraju bar po jednu pripremnu utakmicu. Za mlađi sastav koji igra u Prvoj ligi za sada smo dogovorili utakmicu protiv Ljubuškog, dok bi prva ekipa trebala odigrati pripremnu protiv Smeča iz Širokog Brijega Brijega iduće srijede.

U nastavak startamo u subotu, 4. veljače, zaostalom utakmicom iz prvoga dijela protiv livanjskog Troglava”, ističe predsjednik HOK Čapljina.

Na upit o muškom pogonu nastavlja: ”Pokrenuli smo mušku ekipu koja zasad radi rekreativno. Nastojat ćemo u idućem razdoblju osigurati joj pripremne utakmice. Ekipa je za sada kombinacija iskusnih i mladih igrača pa bi je teško bilo pripremiti za natjecanje zbog obveza starijih igrača. Iskreno se nadam da ćemo tako privući dio muške populacije, da će se malo veći broj dečkića odazvati i da ćemo formirati masovniji pogon. Već radim sa skupinom učenika u školi “Lipanjske zore” u Višićima, sigurno da će oni uskoro biti članovi muške odbojkaške ekipe Čapljine”, kaže Jelčić.

Kada je u pitanju sve veći broj ženskih klubova u Hercegovini, Jelčić nastavlja: ”Nije to samo u Hercegovini, iako je meni iznimno drago da se to događa u mojoj Hercegovini, ekspanzija ženske odbojke je i u svijetu uz istodobni pad muške odbojke. Ne mogu reći u kvaliteti, ali u broju klubova je velik pad. Meni je drago da naša ženska odbojka napreduje. Uz postojeće, u pripremi je osnivanje klubova u Čitluku, Posušju, Tomislavgradu, tako da vrlo brzo možemo očekivati još ženskih ekipa u Hercegovini”.

Na upit raste li kvaliteta bh. prvaka Jedinstvo, koje po prvi put je igrao Ligu prvaka, Miloš je imao stav.

”Brčko Jedinstvo je napravilo velik rezultat, plasiralo se nedavno i u četvrtfinale CEV kupa. Sada mu stiže velika ekipa Kazana koju sigurno treba otići i pogledati. Brčko je, rekao bih, posebna enklava u kojoj u ovom trenutku jedino u BiH ima novca, ljudi ulažu u sport, a tamo gdje se ulaže, ima i rezultata’, zaključuje Jelčić.