[FOTO] Čović: HDZ BiH će sa dr. Vidićem realizirati sve obećano

7445

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) dr. Dragan Čović, posjetio je danas Čapljinu gdje se sastao s načelnikom općine i predsjednikom Općinskog odbora HDZ BiH Čapljina dr. Smiljanom Vidićem.

”Danas su na dnevnom redu bile dvije točke – Izvješće predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH ovdje u čapljini, odnosno o radu odbora u zadnjih šest mjeseci, kao i o rezultatima lokalnih izbora, te druga točka o onome što planiramo za 2017. i 2018. godinu. Prigoda je bila da predsjednik u jednoj od točki dnevnog reda bude informacija, odnosno razgovor o onome što se događa u BiH”, izjavio je dr. Smiljan Vidić

”Meni je drago da sam danas u Čapljini da sam razgovarao sa prijateljima iz Općinskog odbora HDZ BiH. Naravno iskoristio sam prigodu nešto i više od četiri mjeseca nakon lokalnih izbora da čestitam i doktoru Vidiću i svim našim općinskim vijećnicima, treba vrlo glasno naglasiti da je to jedna ogromna obaveza, a naravno i zahvala svim našim članovima, simpatizerima, glasačkom tijelu jer ponovno imamo 15 vijećnika u Općinskom vijeću Čapljina, što nam daje mogućnost da možemo provesti sve ono što smo u kampanji obećali našim ljudima bez obzira da li je domen – općinska vlast, županijske ili neke više, da im pomognem da budemo do kraja uz njih i u tom smislu bi im čestitao i ohrabrio projekte koje imamo i iz kojeg resora dolaze da u komunikaciji s nama ili višim razinama vlasti za koje sam siguran da bi u potpunosti stoje uz našu Čapljinu i uz doktora Vidića da realiziramo te projekte.

Kampanja za naredne lokalne izbore faktički je već počela da nam i onda neće trebati tamo negdje 2020 godine. to je svakako posebna kampanja jer znamo da ima onih koji misle drugačije što se tiče vođenja politike i u Čapljini i u Bosni i Hercegovini, ali isto tako HDZ BiH vrlo jasno kazuje da ima odgovore na takva iskušenja i nastavit ćemo dalje biti još jači i još uvjerljivi u svake lokalne izbore.

Što se mene tiče, želio sam upoznati sve kolege ovdje sa aktualnom političkom situacijom u BiH. Puno je stvari koje se svakodnevno događaju, a nisam siguran i zbog moguće neadekvatne zastupljenosti u medijima nositelja političkog života hrvatskog naroda, primarno HDZ-a.. Želio sam vrlo jasno prokomentirati taj aktualni politički trenutak gdje smo proglasili 2017. godinu kao godinu svih preokreta u BiH, a i naravno za hrvatski narod, kako na europskom putu jer vjerujem da ćemo zamah koji smo prošle godine napravili i ove godine okončati na način da ćemo do kraja godine dobit kandidatski status i vjerujem da je došlo vrijeme da se svi razumijemo u BiH da ćemo aktivirati MAP u ovoj godini, to bi bio jedan veliki iskorak kada je u pitanju ta bitna vojna infrastruktura ja sam siguran da je i to jedan korak koji će voditi bih ka jednoj potrebi unutarnje transformacije kada je u pitanju ta bitna vojna infrastruktura”, poručio je Čović.

Vezano za Stolac i izbore, istaknuo je da je i do sada govorio da je u Stocu potrebno što manje tenzija.

”Nećemo dozvoliti bilo kome da radi ono što je radio 2. listopada, a sva sreća institucije države su, istina sa nekim zakašnjenjem, profunkcionirale u tom smislu i uvjeren sam u ono što smo trebali dobit 2. listopada dobit ćemo 19. veljače. Načelnik Bošković naš kandidat i većina u Općinskom vijeću to je naš cilj. Nadopunit ćemo broj načelnika na brojku 20 koliko je u ovom trenutku bio jedan optimum koji je postavio HDZ”, rekao je Čović

Naglasio je i da reforme prije svega moraju biti u funkciji lokalne razine, jer inače ne bi postale same sebi svrha.

”To što mi radimo pričali o prometnoj infrastrukturi poticaju poljoprivredi uopće o rješenju onih životnih problema što se tiču infrastrukture u Čapljini, konkretno kad je u pitanju pitka voda i određen dio naselja koji nije riješio pitanje tehničke vode, ako su u pitanju novoizgrađena naselja jako puno onih cesta koji su ostale kao produkt tek izgrađene neke infrastrukture koja nije dobila konačnu formu da budu na jednoj najvišoj mogućoj razini, tako da konkretno govorim za Čapljinu, tu se do kraja stavljamo sa županijske entitetske državne razine vlasti, načelniku i Općinskom vijeću na raspolaganje u realizaciji svih projekata koje su osmislili. To je ta reforma, inače ona sama po sebi nema nikakvog smisla ona se mora vidjeti dolje na najnižoj razini organiziranja i žitelji moraju osjetiti kao svoju korist”, rekao je Čović prilikom posjete Čapljini.