NE ‘Dijelite’, NE ‘Lajkajte’ NE ‘Nasjedajte’ na primljene poruke izmišljenih lanaca molitve

6974

Nešto čudesno će ti se danas dogoditi! Nešto lijepo će ti se dogoditi danas, nešto što si želio. Nemoj prekinuti lanac. Samo 24 riječi mogu učiniti čudo. Ova je molitva čudesna. Proslijedi je dvanaestorici svojih prijatelja. Blagoslov će stići u obliku novoga posla, doma, bračne sreće ili materijalne pomoći… Ne prekidaj i ne postavljaj pitanja. Je li Bog na prvom mjestu u Tvom životu? Ako jest, zastani na trenutak i proslijedi je dvanaestorici ljudi. I prati što će se dogoditi ‘

Vjerojatno, nešto slično smo svi dobili putem maila, sms ili bilo koje druge aplikacije. Prvo što bi ste trebali učiniti jeste svakako zanemariti takve poruke jer su one plod nečijeg izmišljanja i nemaju nikakvu vezu s vjerom niti s Isusom. Ti pozivi su unatoč, vrlo lijepoj molitvi koja se skriva u toj poruci uvijek pomalo zvučali zastrašujuće, jer onaj tko poznaje Isusa zna da Isus ne ucjenjuje, ali i ne ostvaruje želje poput nekog čarobnjaka ukoliko nabrojite nekoliko riječi.

U emisiji Ispovijedaonica svijeta portala prvi.tv urednice i voditeljice Ivane Grbavac gost fra Goran Azinović, župni vikar Župe Krista Kralja Čitluk je objasnio da lanac molitve nema veze s vjerom. Razgovor s fra Goranom pogledajte u video prilogu.