U petoj pripremnoj utakmici izgubili od Čelika i pokazali solidnu igru, ali…

2561

U posljednjoj provjeri minulog vikenda, ukupno petoj u tekućim pripremama za proljetni dio natjecanja u Prvoj ligi FBiH, nogometaši Čapljine su poraženi od zeničkog Čelika (3:1, strijelac Leko).

Na terenu Čapljinci i nisu bili tako loši, ali ono što je frustrirajuće za struku je ponavljanja grešaka kakve su se događale jesenas u prvenstvenim susretima.

”Rezultat je, da tako kažem, malo grub, jer je odnos snaga na terenu bio izjednačen. S dosta stvari mogu biti zadovoljan, ali jednostavno neke greške u obrani se dugo ponavljaju i treba ih riješiti. Individualne greške nas stalno prate, a u konačnici su i stvar kvalitete”, komentirao je trener Tomislav Raguž.

Upravo zbog toga Raguž inzistira na važnosti rješenja dva mjesta u zadnjoj liniji ekipe.

Da bi se stabilizirali brojnošću i kvalitetom morali bi riješiti pitanje golmana i stopera.

Čelik je premijerligaš i poraz nije tako neočekivan…

”Ovo je bio protivnik koji je ispred nas, ali ne kao Željezničar koji je dosta bolji. To je tim s kojim možemo igrati veći dio utakmice ravnopravno, ponekad zrelo i dosta solidno, ali onda se dogode greške zbog kojih sve te dobre stvari padnu u vodu. Kad bi sveli te greške na minimum, onda bi bili ozbiljna ekipa. Inače ovaj rad nema smisla ako to ponavljali. Ne može se dogoditi da iz ničega napravimo korner, a onda nitko ne skoči i primimo gol. Nema smisla da to moram govoriti igračima”, priča Raguž.

Dosad su Čapljinci pretežito imali susrete s dosta boljim ili dosta slabijim ekipama, meč s Čelikom im je najviše pogodovao za razvoj vlastite igre.

”To je protivnik po mjeri s kojim mi možemo napredovati. Oni jesu ispred nas, ali ne toliko da ne možemo igrati dijelove ili čitavu utakmicu onako kako želimo. Takve utakmice nam najviše pokažu. U najgorem slučaju to je bio meč za minimalan poraz, ovako se čini kao da je loše, ali bilo je i dosta dobrih stvari”, zaključio je Tomislav Raguž.

Ekipa će u utorak (14.30 sati) ponovno igrati protiv premijerligaša, Metalleghea, na stadionu Bjelave u Čapljini.

TEST MEČEVI

Široki Brijeg   0:0

Neretvanac     0:4

Željezničar      0:2

Hvar    3:1 (Jazvin, Leko, Buhač)

Čelik   1:3 (Leko)