U Čapljini održana rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom

4033

Druga javna rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji za općine Čapljinu, Stolac, Čitluk, Neum i Ravno održana je u dvorani Općinskog vijeća Čapljina.

”Zaštita obitelji s djecom predstavlja potporu obitelji kroz materijalna i druga davanja i pružanja usluga stručnog rada, s ciljem pomaganja u podizanju, odgoju i zbrinjavanju djece, kao i njihovog osposobljavanja za samostalan život i rad”, istaknuto je na konferenciji.

Zakon o zaštiti obitelji s djecom Vlada HNŽ-a usvojila još 16. prosinca prošle godine.
Vlada HNŽ-a dala je obvezu da se u roku od tri mjeseca provedu javne rasprave te nakon toga da se u zakon ugrade primjedbe, prijedlozi i mišljenja, koja nisu u suprotnosti s federalnim zakonom i drugim propisima u smislu poboljšanja njegove primjene u praksi.

Javnu raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom predvodila je Janja Milinković, savjetnica ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

Sve primjedbe i prijedloge izrečene na javnim raspravama, kao i one koje su dostavljene na propisanom obrascu na e-mail i/ili na adresu ovoga Ministarstva bit će razmatrane pri izradi teksta Prijedloga Zakona.

Krajnji rok za dostavu pisanih prijedloga i sugestija je 16. ožujak.