U Prćavcima otežan i usporen promet zbog izgradnje kružnog toka

3803

Intenzivirani su cestovni radovi na kružnome toku između Trebižata i Prćavaca u čapljinskoj općini. Zbog širenja prometnih trakova i ravnanja terena uz iskope uz dosadašnju prometnicu, na dijelu ceste M-6, uklonjen je i asfaltni sloj.

Zbog toga je usporeno prometovanje, međutim, obustave nije bilo, pa promet teče i tijekom dana kada su radovi u punome jeku. U tome razdoblju posao svojevrsnih prometnika preuzimaju djelatnici tvrtke izvođača radova – HP Investing.

Podsjećamo, riječ je o rekonstrukciji raskrižja kojom se želi postići preglednost prilikom spajanja s regionalne ceste R 425 iz Prćavaca na magistralu M6 Čapljina – Ljubuški i obrnuto.

Napominjemo i da od raskrižja u Prćavcima do spoja na autocestu A1, u Zvirovićima, regionalna cesta R 425 u cijelosti je rekonstruirana.

Investitor rekonstrukcije raskrižja je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH, izvođač HP Investing d.o.o. Mostar, projektant Pronasa d.o.o. Sarajevo, dok nadzor nad radovima obavlja Institut za građevinarstvo “IG” Banja Luka.