[FOTO] Otvoren 27. Memorijalni turnir ”Andrija Anković”

6639

Memorijalni turnir ”Andrija Anković”, 27. po redu, otvoren je minutom šutnje za pokojnog Pericu Pavlovića, bivšeg predsjednika GOŠK-a.

Turnir je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović.

Ovaj turnir, koji se igra u čast velikog Hajdukovog nogometaša podrijetla iz Gabele, najstariji je još uvijek aktivni turnir u Bosni i Hercegovini.

Prije početka utakmice, kapetan Hajduka, Zvonimir Milić položio je cvijeće ispred spomen obilježja Andrije Ankovića.

Prvo izdanje bilo je prije punih 30 godina, kada je pobjednik bio FK Sarajevo, a ovog vikenda igrat se 27. izdanje, budući da je bio prekid zbog rata.

Uprava GOŠK-a istaknula je kako je dana, 6. veljače 2017. godine Upravni odbor NK ”GOŠK” Gabela donio odluku da stadion u Gabeli, koji je do danas nosio ime ”Podavala”, sa današnjim danom nosi ime Perica Pero Pavlović.

Momčadi Hajduka i Zrinjskog otvorile su istaknuti turnir u kojemu je ekipa Zrinjskog bila bolja te se rezultatom 2:1 plasirala u finale.

U drugoj utakmici sastale su se ekipe NK ”GOŠK” iz Gabele i NK ”Gorica” iz Velike Gorice koja je završila neriješenim rezultatom (2:2).

Nakon izvođenja jedanaesteraca ekipa Gorice bila je bolja te se plasirala u finale gdje će svoje snage odmjeriti sa ekipom Zrinjskog iz Mostara.

Utakmica za treće mjesto: HNK ”Hajduk” – NK ”GOŠK” (nedjelja, 13:00 sati)

Finalna utakmica: HŠK ”Zrinjski” – NK ”Gorica” (nedjelja, 15:00 sati).