Reakcija dr. Lubine: Ferenc Gratis je mene napao čekićem

17320

Dr. Dominik Lubina, povodom nemilih događaja koji su se jutros odigrali u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini, obratio se redakciji portala. Pismo prenosimo u cijelosti, bez intervencija u tekstu:

”Povodom ovih ishitrenih i neistinitih objava na raznim portalima želim ija da kažem svoju verziju priče, u čiju istinitost će se uvjeriti i sudstvo i policija, a nadam se i svi oni koji me dobro poznaju.

Moj sin Antonio Lubina ide u 8 osmi razred u Čapljini i jedan je od najboljih učenika u čitavoj školi, što mogu potvrditi svi njegovi nastavnici. Djete je došlo kući tresući se i rekao je da su imali sat likovnog na koji je nastavnik Ferenc kasnio 20 minuta po običaju, a potome je poznat i u cijeloj školi. Poznat je i po tome da djecu kađa svim predmetima radi “edukacije”.

Toni je rekao da su slikali neku sliku i da je napravio odlično ali da nije imao vremena da je osjenči. Nastavnik ga je pitao zašto to nije osjenčio a on mu je odgovorio da je jako lijepo nacrtao i da se potrudio ali da nije stigao da osjenči. Nastavnik ga je poslao na mjesto i dao mu jedinicu koja je ujedno i jedina u razredu.
Tekst preuzet sa www.caportal.net.
Pisao sam gospodinu Ferencu poruku na messenger, možemo li se naći i da popričamo oko toga šta je bilo, ali mi nije odgovorio. U dogovoru sa suprugom odlučio sam da odem ujutro (jutros) do ravnateljice Željke Obradović da joj ukažem na tu pedagošku grešku njezinog djelatnika, ali sam pri ulasku u školu vidio Ferenca u recepciji sa domarom i ostalim djelatnicima škole u razgovoru.

Ušao sam i predstavio sam se i pitao zašto je Toniju dao jedinicu iz tako banalnog razloga, a on se počeo bahato ponašati prema meni govoreći mi da ima razlog zbog čega je on to uradio. Tu smo se malo sporječkali i onda smo se počeli naguravati, on me je glavom pritisnuo na zid, a ja sam ga držao rukom oko glave. Domar me je molio da ga pustim i da to nije naš nivo i da se to riješi lijepo što sam i učinio poslje nekoliko teških uvrijeda sa obje strane.

Tada sam ja ostao da pričam sa domarom u prostoriji recepcije, a Ferenc je izašao izvan prostorije i zatvorio vrata da bi se poslje 20-ak sekundi vratio, uletio u prostoriju sa velikim čekićem u ruci i zamahnuo prema mojoj glavi. Ja sam se izmaknuo, ali me je pogodio u desnu butinu i onda mu je domar oteo čekić iz ruke i tada je Ferenc napustio prostoriju, a ja sam u pratnji domara otišao do svog auta i dao izjavu u policiji i na pregled u Dom zdravlja Čapljina gdje su mi konstatirane ozljede na prsnom košu i na desnoj nozi.

Osobno ću otići u ministarstvo prosvjete i napravit ću prijavu protiv ovakvog “pedagoga” kojem smo mi prepustili svoju djecu da lječi na njima svoje frustracije.
Tekst preuzet sa www.caportal.net.
Svi oni koji imaju djecu znaju dobro o čemu pričam i da u svakoj školi ima nekoliko ovakvih psihopata. Kao što svi znamo likovno, glazbeno, tjelosno i ostali tkz. lakši predmeti bi trebali služiti podizanju prosjeka ocjena, a ne da se jednom primjerenom učeniku srozava prosjek radi likovnog predmeta. Žao mi je što je došlo do ovog nemilog događaja, ali s obzirom na stanje u našoj državi frustriranih ljudi će biti sve više i više, a i nemilih događaja.

Ovim putem i pored svega što se desilo, pozivam na pomirdbu i razgovor sa moje strane”, stoji u emailu koji potpisuje dr. Dominik Lubina.