”Uradili smo planirano, nadam se dobro nastavku sezone”

3071

Trinaesto mjesto i samo 17 bodova, naprosto su natjerali pogon nogometnog kluba Čapljina na rano „paljenje“. Umjesto uobičajenih šest tjedana, Čapljina će spremajući se za nastavak sezone sakupiti skoro sedam tjedana rada.

Na početku priprema trener Tomislav Raguž najavljivalo je da se krenulo koji dan ranije zbog mogućih vremenskih (ne)prilika koje u zimskom dijelu godine mogu poremetiti rad. Dakle, o svemu se vodilo računa.

Govoreći o do sada urađenom trener Tomislav Raguž kaže: ”Radili smo dobro, mogu reći da smo planirano i realizirali, što su nam i vremenski uvjeti omogućili. Imali smo sreću da nije bilo lošeg vremena. Loše vrijeme nije kad je hladno, loše vrijeme je kad su kiša ili snijeg, onda se mora improvizirati.

To što je bilo hladno, normalno je da u prvom mjesecu bude hladno. Proveli smo zacrtano, igrali utakmice, od kojih su neke završile rezultatski loše, neke dobro, ali mislim da rezultat nije ni bio u prvom planu. Najvažnija stvar je da nema ozljeda, da smo ekipu popunili brojčano i kvalitetno, pa se nadam i dobrim igrama i rezultatima”, kaže Raguž, koji na opasku o čak osam utakmica u pripremnom razdoblju, obrazlaže: ”Osim prve utakmice protiv Širokog Brijega, ostale su bile planirane, uglavnom smo igrali jednu utakmicu tjedno, samo što je malo duže pripremno razdoblje, pa se utakmica nakupilo.

Nama odgovaraju utakmice protiv Čelika, Metaleghea, koji su ispred nas, ali ne toliko kao što je recimo Željezničar. Dali smo priliku igračima koji su bili na provjeri, igračima koji su bili u drugom planu, kao i momcima koji su izišli iz juniorskog pogona, tako da smo sve radili s nekim ciljem.”

Prvi strijelac Jazvin je ostao, mada se najavljivao njegov odlazak u Krupu?

”Salko je ostao, bit će nam od velike pomoći. Pošto je zanimljiv nekolicini klubova mislim da će biti još motiviraniji u nastavku prvenstva.”

Dalji plan priprema?

”U utorak, 21-og veljače, u Međugorju ćemo igrati protiv Sloge iz Simina Hana, a 25-og protiv Leotara iz Trebinja. Kako sada stvari stoje nećemo više utakmica dogovarati, mislim da smo odigrali dovoljan broj utakmica tako da možemo imati jasnu sliku o momčadi s kojom krećemo u nastavak sezone.”

Kad se pogleda ljestvica, odmah je jasno, cilj je opstanak u ligi?

”Nije baš ugodno pogledati na tablicu. Bodovi se skupljaju cijelu sezonu, mi smo sada na mjestu koje nije zavidno, ali se nadam da ćemo s par dobrih rezultata izići iz kruga teške borbe za opstanak i da ćemo ući u središnji dio tablice, gdje nećemo imati mač nad glavo

Što se igračkog kadra tiče otišli su Petar Raguž i neočekivano kapetan Ivan Rajič, a došli su Tarik Isić koji s eu stvari vratio poslije pola godine provedene u Olimpiku, Martin Puljić iz GOŠK-a, Josip Miketek stigao je na posudbu iz Zrinjskog, Dženan Haračić je stigao iz opuzenskog Neretvanca, a u Bjelavama se očekuje i Stefan Stefanović iz nevesinjskog Veleža.

Od osam odigranih utakmica četiri su poraza (Željezničar 0:2, Neretvanac 0:4, Čelik 1:3, Metaleghe 0:1), tri pobjede (Hvar 4:0, Radomlje 2:0 i Velež Nevesinje 3:1), dok je jedna utakmica završena neodlučno (Široki Brijeg 0:0)