[FOTO] Maškare u Čapljini uspostavile Republiku i preuzele ključeve grada

16041

Već u rano jutro, oko 05:00 sati, Čapljinom su odjekivali zvuci glazbe, što je bila najava današnje fešte i promenada koja je nagovijestila dolazak karnevalske povorke u Čapljinu.

Sve je ovo dio Pokladnih dana Trebižat – Čapljina 2017. koje po 53. put zaredom organizira HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat.

Maškarska povorka krenula je ispred Doma kulture u Trebižatu, odakle su, uz nekoliko pauza, došli na Trg kralja Tomislava, gdje je za središnji događaj bila postavljena pozornica, pred kojom se okupilo više tisuća Čapljinaca.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić morao je predati maškarama ključeve grada, a predaja ključa grada popraćena je tradicionalnim pucnjevima kuburaša.

Poslije obraćanja meštra karnevala podignut je maškarski stijeg, a onda je uslijedilo čitanje optužnice i nabrojani su svi grijesi Marka Krnjevala.

Pokladni dani Trebižat – Čapljina 2017. počeli su malim maškarama, a završnica slijedi u utorak, kada će se upriličiti suđenje i spaljivanje Marka Krnjevala ispred Doma kulture u Trebižatu.

Nakon toga slijedi bal pod maskama i nezaboravan plesni provod uz tamburaški sastav ”Mejaši”.

Čapljinski portal i ove godine je medijski pokrovitelj Pokladnih dana Trebižat-Čapljina 2017.