[FOTO] Završeni Pokladni dani 2017.

7086

Izvrsnim koncertom tamburaškog sastava ”Mejaši” završeni su ovogodišnji Pokladni dani Trebižat – Čapljina 2017.

Kao i svake godine, posljednji događaj Pokladnih dana bile su završne maškare, odnosno ples pod maskama, izbor najboljih maski i veliki koncert do ranih jutarnjih sati, za koji su se ove godine pobrinuli Mejaši.

I ove godine Trebižaćani i njihovi prijatelji potrudili su se da raznovrsnim kreacijama uljepšaju ovaj događaj, pa je žiri imao težak posao da izabere najbolje maske, kojima su pripale i vrijedne nagrade.

Najboljima su proglašeni Baloni, drugo mjesto pripalo je Ledenom kraljevstvu, dok su treće mjesto odnijele Pande.

Van konkurencije bila je skupina ”Trolovi”, djeca iz petog razreda koja su za svoje zalaganje, trud i rad dobili poticajnu nagradu – ručak od HKUD ”Seljačka sloga” iz Trebižata.

Završnom činu prethodilo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala na Domu kulture u Trebižatu, a prije toga maškare su ključeve grada Čapljine vratile načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću.

Podsjetimo, protekle nedjelje maškare su preuzele vlast, proglasivši Maškarsku Republiku i postavivši stijeg ispred zgrade općine, čemu je prethodio mimohod ulicama grada i predstavljanje maski na Trgu kralja Tomislava u Čapljini.