Navijačka skupina ”Patrioti” ponovno na okupu!

5886

Vjerni navijački čapljinske sportske obitelji ”Patrioti” godinama bodre naše sportaše na sportskim borilištima u svim sportovima. Uz njihovu podršku i igračima je lakše doći do pobjede, nošeni na krilima navijanja i pjesme.

”Patrioti” ističu za Čapljinski portal kako u subotu, 4. ožujka, organziraju druženje na Sportskom centru u Čapljini od 13.00 sati.

Jedan od članova ove navijačke skupine Čapljinskom portalu uputio je email, koji u nastavku prenosimo u cijelosti.

”Ovo što mi radimo nekima je teško shvatiti. Toliko pitanja na koja se odgovor ne može napisati, jednostavno takve odgovore trebaš tražiti svuda oko sebe. Zašto baš ti? Što te je tamo privuklo? Iskvarit će te! Kakvo je to društvo? To su samo neka od pitanja i ”upozorenja” koje dobivaš od ostalih ljudi. Ali opet ponavljam, za takva pitanja teško se odgovor može opisati riječima, to se treba osjetiti na svojoj vlastitoj koži, te ćeš tek tada znati zašto, kako, zbog čega.

Svi smo mi počeli sa tom prvom utakmicom, i evo opet nakon 10 godina stojimo na istom mjestu, ponosni i prkosni. Kada se to nešto u tebi razbudi nema nazad, nema osvrtanja na prošlost i kajanja, okrenut si samo novoj utakmici, novoj pjesmi, veselju i druženju. Odlaziš od kuće sa ”punom kapom” problema, na poslu, u školi, u ljubavnom životu, financijskih, i tko zna kakvih još raznih imaš koji ti kroz noći prolaze kroz glavu i ne daju ti spavati.

Ali onda ugledaš stadion a pored njega društvo koje te nestrpljivo čeka, jer na tribini su svi isti, nema onih moćnijih i onih slabijih, svi smo podjednaki! Pozdravljaš se sa svima te zoveš konobara, naručuješ piće, u tom trenutku, u tom smijehu i pjesmi shvatiš da su svi problemi nestali. Ulaziš na tribinu, te se penješ stepenicu po stepenicu, svaka ti nešto znači, svaka na sebi nosi neki gol, neko veselje, druga pak na sebi nosi suze. A onda slijedi devedeset najboljih minuta koje su ti se dogodile u tom tjednu koji je iza tebe. Pjesma i samo pjesma, veselje, osmijesi na licima prijatelja oko tebe. ”Pada” pogodak a ti skačeš, umoran od stajanja i pjevanja ali jednostavno skačeš, nešto ti daje snagu! Pokušavam ja to opisati riječima, ali kao da nema nekog velikog efekta, jer opet kažem, to trebaš iskusiti.

Nakon utakmice put prema kući. Izvadiš stari album pun slika te ti se vraća sjećanje, na svako gostovanje, svaku domaću utakmicu, na sve suze i osmjehe. Sjetiš se svakog trofeja, svakog sra***. Jednostavno, sjetiš se svake utakmice kao da se upravo događa. U glavi brojiš kilometre koje si prošao, sate i sate vožnje do nekog sljedećeg odredišta samo zbog tih 90 minuta. Devedeset minuta radosti i veselja, i čekaš sljedeći vikend, sljedeću utakmicu u kojoj ćeš opet razbiti to staklo koje dijeli nas navijače od ostatka ljudi, u kojoj ćeš opet zaboraviti sve probleme i u kojoj ćeš opet onom grbu na dresu pokazati svoju ljubav.

Stoga pozivamo sve one koji žele sa nama podržati naše momke u subotu dođite na tribine na sportski centar u 13 sati na druženje. Nek počne naša nova priča i nek vječno traje!”, poručuje navijač čapljinske skupine ”Patrioti”.