U Zvirovićima će se graditi nova veletržnica

9829

U gospodarskoj zoni Zvirovići, na prostoru općine Čapljina, uskoro bi mogla započeti izgradnja objekta veletržnice, doznaje Čapljinski portal.

Naime, pred vijećnicima Općinskog vijeća Čapljina u petak će se naći Odluka o utvrđivanju da je od strateškog interesa za općinu Čapljina izgradnja objekta veletržnice u gospodarskoj zoni Zvirovići.

Za Čapljinski portal je obrazloženo kako je Zakonom o načelima lokalne samouprave utvrđeno da Općinsko vijeće donosi razvojne , prostorne i urbanističke planove i programe.

”Općina Čapljina, kao jedinica lokalne samouprave, i njezina tijela, odgovorni su značajnim dijelom za razvoj odnosa na prostoru općine u cilju sveobuhvatnog i ravnomjernijeg razvoja. Kako bi se mogla privući sredstva za ulaganja iu fondova Europske unije i iz drugih izvora, potrebno je imati utvrđene projekte od strateškog interesa za općinu Čapljna. Bez toga je onemogućen pristup bilo kakviim razvojnim fondovima Europske unije. Kao jedan od takvih projekata predlaže se da bude i izgradnja veletržnice u gospodarskoj zoni Zvirovići za koju je već urađen i 2013. godine usvojen plan”, stoji u dokumentu koji će se naći u petak pred vijećnicima, doznaje Čapljinski portal.