Sjednica OV trajala dva sata: Usvojene brojne važne odluke

4933

Na sjednici Općinskog vijeća Čapljina prihvaćeno je financijsko izvješće o izvršenju proračuna općine Čapljina za proteklu, 2016. godinu. Općinsko vijeće Čapljina prihvatilo je odluku o pokretanju postupka proglašenja općine Čapljina gradom.

U obrazloženju odluke, uz ostalo, stoji kako ova promjena statusa općine u status grada kao jedinicu lokalne samouprave znači jačanje njezina društvenog, političkog, ali i gospodarskog utjecaja.

”Čapljina je urbanistička ljepotica na četiri rijeke, a može se pohvaliti i s devet nacionalnih spomenika, od kojih je mnoge uvrstilo na listu nacionalnih spomenika Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika. Uz sve to je i kulturno središte s bogatim povijesnim razdobljem, a prednjači po brojnim kulturnim događanjima u ovom dijelu BiH, stoji u obrazloženju odluke kojom je pokrenut postupak da Čapljina uskoro postane grad”, istaknuto je na sjednici.

Važna je i usvojena odluka o izmjeni odluke o plaćanju prijevoza učenika s područja općine Čapljina po kojoj ta općina u cijelosti plaća vrijednosti učeničke prijevozničke karte za učenike osnovne škole, 30 posto za učenike srednje škole, a koji do škole moraju putovati tri i više kilometara.

Vijećnici su prihvatili i odluku kojom se od strateškog interesa za općinu Čapljina utvrđuje izgradnja objekta veletržnice u gospodarskoj zoni Zvirovići.

Na sjednici OV-a Čapljina prihvaćena je i odluka o usvajanju prednacrta regulacijskog plana vile “Cremmis” te još niz važnih odluka koje reguliraju dodjelu građevinskog zemljišta.