[FOTO] Odbojkašice Čapljine deklasirale Vogošću

5892

U posljednjem 14. kolu Super lige za žene ekipa HOK ”Čapljina” deklasirala je ekipu iz Vogošće rezultatom 3:0.

U prvom setu moglo se vidjeti kako izabranice Ilijane Dugandžić drže konce utakmice u svojim rukama te su set uspješno realizirale sa 25:15.

Drugi set također je protekao bez većih problema te završio rezultatom 25:14.

U početku trećeg seta kod Čapljinki se mogao primjetiti pad u igri, ali su i taj upisale u svoju korist 25:16.

”U utakmicu protiv Vogošće ušli smo vrlo ozbiljno. Dogovorile smo se već prije što ćemo raditi s ovim protivnikom i cure su to uspješno realizirale.

Moram istaknuti kako je bilo izuzetno puno negativnih komentara i provokacija od protivničke ekipe prema mojim djevojkama preko mreže. Smatram da je to, u ovako jednom prelijepom sportu, nepotrebno te da se takav riječnik sigurno nigdje drugo ne koristi.
Moje djevojke ostale su mirne i pokazale svojom igrom i zalaganjem tko je zapravo bolji”, izjavila je Ilijana Dugandžić, trenerica HOK ”Čapljina”.

Trenerica Čapljine od svojih cura očekuje vrh ljestive u idućoj sezoni.

”Za iduću sezonu imamo dosta dobru ekipu te se nadam da će ove djevojke, ako sve ostanu na okupu, pokazati kako se igra odbojka u Čapljinia. Prvim dijelom ove sezone uopće nisam zadovoljna. Moje cure našle su se u novoj situaciji.

Naime, dvije ključne igračice su nam otišle, no u drugom dijelu polusezone digle smo se na jednu stepenicu više. Vidjelo se da je naša igra puno bolja, uigranija, ozbiljnija te da se vidi samopouzdanje kod svake djevojke.

Počele smo radit, to mi je jako drago, one su vrlo mlade i pomalo nadolaze kako u fizičkoj tako i u psihičkoj formi”, dodaje Dugandžić.

Svoj osvrt na današnju utakmicu dala je i Marija Jakić, kapetanica Hrvatskog odbojkaškog kluba ”Čapljina”.

”Današnjom utakmicom sam dosta zadovoljna. Smatram da sam prvenstveno ja ali i ostatak moje ekipe mogle odigrati dosta bolje.

U zadnjem setu, kad nam je pala koncentracija pokazale smo koliko smo jake i privele utakmicu kraju. Prva dva seta igrale smo dosta laganije i uopće nismo pokazale drskost na terenu koju posjedujemo”, ističe Marija Jakić, kapetanica HOK ”Čapljina”.

Provokacije, psovke i nesportsko ponašanje djevojaka iz Vogošće isprovocirale su ekipu Čapljine.

”U zadnjem setu protivnička ekipa nas je isprovocirala nekulturnim ponašanjem popraćeno uz dosta psovki. Smatram da se tako igračice koje predstavljaju jedan klub ne bi trebale odnositi. Nisam zadovoljna mjestom s kojim smo okončali kraj sezone jer sam uvjerena da možemo puno više.

Za iduću sezone imamo dosta kvalitetnu ekipu te se nadam da bi iduće godine trebale dignuti igru na veću razinu. Počele smo se buditi tek u ovom drugom dijelu polusezone, a prvi dio je, blago rečeno, bio katastrofalan. Nismo to očekivale, doživile smo veliki pad, tako da se nadam boljem rezultatu iduće sezone”, zaključuje Jakić.