Vijećnik Previšić fizički napao načelnika Vidića u zgradi Općine

10648

”Šokiran sam! Od početka, unazad devet godina otkako sam načelnik, nisam doživio ništa takvo. Trkom su jutros uletjeli u moj ured i, uz prijetnje ubojstvom, općinski vijećnik Pero Previšić me je, dok sam ustajao sa stolice, snažno odgurno na stol. Uopće nisam znao o čemu je riječ, a on je spominjao bombe i svoj minirani objekt, optuživao me da sam ja naručio nešto.

S njim je bio još jedan momak kojega nisam ni znao, a tek kasnije u policiji sam čuo da mu je to sin. Onako iznenađen i potresen, zajedno s pristiglom tajnicom sam ih pokušavao smiriti i vidjeti što se dogodilo, ali su nastavili vikati i prijetiti. Pri odlasku je Previšić u hodniku odgurnuo i moga pomoćnika za gospodarstvo Stjepana Jakišu. Potom su mi rekli da je prethodno bačena bomba na njihov objekt”, ispričao je za Pogled.ba čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić, jasno osuđujući svaki oblik nasilja, pa tako i ovo sto se dogodilo u naselju Klepci.

”Žalosno je da Pero Previšić upire prstom u mene i optužuje me bez ikakvih dokaza i argumenata. Kakav bi ja bio čovjek kada bi podržavao, a kamoli radio takve stvari. S ovim činom nemam baš ništa. Naglašavam, HDZ BIH u Općinskom vijeću Čapljina ima 15 vijećnika, a njegova Čapljinska neovisna stranka tek dva vijećnika.

Dakle, nisu uopće politička konkurencija i zar je nama, kao apsolutnoj većini, potrebno bilo kakvo nasilje. Upravo suprotno, treba nam mirno i redno okruženje, jer mi želimo provoditi projekte na razvoju naše Općine. Pa nije HDZ BiH neki narko-kartel pa da tako reagira na neko vijećničko pitanje, što Previšić sada potencira. Oni već mjesecima guraju te nekakve stvari na moj račun. Nakon Stoca, netko očito hoće napraviti slučaj Čapljina, pa svako tri mjeseca dolazi do nekakvih eksplozija i paljevina”, zaključuje načelnik dr. Smiljan Vidić.

Otac i sin Previšić će navjerojatnije biti kažnjeni za ovaj napad. Inače, odbacuju bilo kakvu pomisao da su htjeli ubiti načelnika, kako su odmah i prijavljeni, nego samo upitati što se to događa te priznaju da se radilo o emotivnoj reakciji.

”Malo prije 2.00 sati, strašna eksplozija uzdrmala je čitavo naselje. Nepoznati bombaš je bacio ručnu bombu ispred trgovine namještaja ‘Sindy’ obitelji Previšić, koja stanuje na katu. Eksplozivna naprava je, prema nekim procjenama, napravila oko 20.000 KM štete, razbila stakla i uništila dio namještaja. Puka je sreća što nitko nije stradao”, prepričavaju stanovnici Klepaca.

Oštećeni Previšić uporno tvrdi da ”ne zna tko je izvršitelj, ali zna nalogodavca, te da je sve planirano i motivirano”. Kako kaže, bombom je dobio odgovor na pitanje koje je prije nekoliko dana na sjednici Općinskog vijeća postavio načelniku, a zanimalo ga je da li se protiv Vidića vodi postupak za više kaznenih djela u Tužiteljstvu u Mostaru.

Nažalost, u posljednje vrijeme sve su češći vatreni incidenti na području Čapljine. Prije nešto više od tri mjeseca uništeni su i skupocjeni terenci BMW dvojice Čapljinaca. Za razliku od piromanskoga čina u Višićima, gdje je izgorjelo vozilo političara i profesora Šime Doke, u drugom slučaju, u Gabela Polju, miniran je BMW X6 poduzetnika Damira Petkovića, suvlasnika benzinske crpke i predsjednika GOŠK-a. Njemu je u međuvremenu netko ostavio pred vratima paket u kojemu je bila ručna bomba. U svim tim slučajevima istraga još traje.