Još jedno veliko priznanje za protupožarnu postrojbu Čapljina

1365

U povodu Dana Civilne zaštite Čapljinski vatrogasci primili su još jedno veliko godišnje priznanje.

Uručena im je pisana pohvala od strane Civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine za cjelokupan rad u 2016. godini.

Pohvala se temelji na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara, a u zadnjih godina ovo je već deveto priznanje za Čapljinske vatrogasce.

”Iznimno mi je drago što drugi prepoznaju naš rad i trud. Puno smo napravili na opremanju i efikasnosti postrojbe. Pokazali smo praktične mogućnosti naše postrojbe u poplavama koje su prije dvije, tri godine zadesile BiH. Tada smo bili jedina postrojba koja je provela 38 dana na terenu, u četiri općine.

Svake godine redovito pomažemo kolegama iz susjednih bh. mjesta, pa i Metkovića u Republici Hrvatskoj. Priznanje je ovoga puta, stiglo za cjelokupni rad postrojbe, što nam je posebno drago. U ovim službama pojedinac sam, malo što može napraviti“, rekao je zapovjednik Jurković.

Čapljinski vatrogasci uz kontakte s kolegama redovito pohađaju različite vidove obuke kako bi zadržali dostignutu razinu.

Kada je riječ o požaru na otvorenom trebali bi se educirati i drugi djelatnici, jer protupožarna postrojba Čapljina ima četiri ronioca i četiri gorska spašavatelja.

”Imamo dobru suradnju s Gorskom službom spašavanje u BiH. U oblasti Civilne zaštite, ton u radu daju općine, a s porastom razine vlasti podrška opada. Da bi se oblast cjelovito uredila nedostaje završna, državna razina, ali se još uvijek više priča nego ulaže u zaštitu i spašavanje bez obzira što je to zakonska obveza”, zaključuje Mate Jurković, zapovjednik protupožarne postrojbe Čapljina.