Pred subotnji čapljinski derbi u Bjelavama – oba tabora računaju na bodove

3081

Susret 18. kola Prve nogometne lige Federacije BiH, nosi epitet derbija, bez obzira što se to po plasmanu ekipa – 13. Čapljina, a 3 GOŠK, čak i po rivalitetu, ne bi moglo reći.

Rezultati u prva dva kola proljetne polusezone, položaj na ljestvici, pa činjenica da iz lige ispada pet momčadi, zatim da je Bosna u prvom kolu iz Čapljine odnijela bodove, naprosto su nabildali važnost ove utakmice do maksimalne razine.

Čapljini da na izgubi korak u borbi za opstanak, nužno trebaju bodovi, kao i GOŠK-u u borbu za vrh. U stvari Čapljina je nespretnim i nesretnim porazom od visočke Bosne u prvom kolu nastavka, sama sebi zakuhala kašu.

Naravno u oba tabora svjesni su važnosti utakmice. Naoko ništa se ne događa, međutim svi oni koji prate sportska kretanja u dolini Neretve znaju da ispod površine vrije.

Svjestan je toga i Damir Obad sportski direktor Čapljine koji kaže: ”Pripreme za derbi kao i vrijeme teku lijepo, pa se može očekivati i dobar nogomet i pune tribine. Stjecajem okolnosti općinski derbi je prerastao te okvire, jer će biti mnogo onih koji će osluškivati kretanje rezultata u Bjelavama. GOŠK se bori za vrh, mi na žalost, za opstanak, utakmica je pod povećalom, bodovi trebaju i nama i njima. Respektirao GOŠK, međutim mi moramo ići na pobjedu. Odigrao sam dosta derbija, ali se ne sjećam da su kao ovoga puta bodovi bili toliko važni”, zaključuje Obad, dok trener GOŠK-a Darko Vojvodić naglašava:

”Čapljina je odlična ekipa, gledao sam ih protiv Bosne, zaista su nezasluženo izgubili. Sad su odradili odličan posao u Gradačcu, gdje im nije bilo nimalo lako uzeti bod. Momčad ima karakter, igraju čvrsto i borbeno. Gledajući položaj na ljestvici mi smo favoriti, pa ćemo se tako i postaviti. Naš cilj je da ne izgubimo, svaki drugi rezultat biti će dobar.”

Trener GOŠK-a Vojvodić ima i posebni motiv protiv Čapljine. Upravo su ga Čapljinci proljetos dok je vodio Zvijezdu iz Gradačca, ostavili bez premijer lige.

Što više Čapljina je tada deklasirala Zvijezdu s 4:0. Bez obzira što je sada na klupi “lavova”, Vojvodića taj poraz još sigurno žulja.

Važnosti utakmice svjesni su i nogometaši. Franjo Buntić, pouzdani vratar Čapljine svjestan je težine derbija:

“Loše smo otvorili polusezonu, domaćim porazom od Bosne, ali je za nas poticajan bod u Gradačcu. Nemamo izbora, borit ćemo se do kraja, nije važno tko je s druge strane, GOŠK ili netko treći. Nama bodovi trebaju.”

Predstojeći derbi važe i Nedim Mekić, vezni igrač GOŠK-a:

“Na Čapljini je veći pritisak, moraju pobjeđivati ako žele ostati u ligi. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, odgovarao bi nam i bod, što nam daje malu prednost uoči derbija”.
Uglavnom, kako iza scene stvari stoje na podjelu plijena nitko ne računa, oba tabora nadaju se uspjehu koji bi im dao krila za nastavak natjecanja. U GOŠK-u su dojam je, racionalnije ušli u nastavak sezone, svjesni da je petnaest kola duga dionica u kojoj se može svašta događati.

S druge strane u Bjelavama su izgleda na startne utakmice stavili akcent, što je već nakon prvog kola “slomilo” trenera Tomislava Raguža, pa je dao ostavku. U svakom slučaju slijedi vrlo zanimljiv derbi.