Čapljinci u emisiji ,,TV BUJICA“ prevarili voditelja i razotkrili predsjednika JOB-a Čapljina Natka Bitangu

3806

Mi, pripadnici različitih Udruga proisteklih iz domovinskog rata s područja općine Čapljina osjećamo potrebu da reagiramo na orkestrirane napade na branitelje, domovinski rat i Hrvate.

Gostujući u Osiječkom studiju dana 13.03.2017. godine, kao specijalni gosti iz Čapljine, Pero Previšić i Mirko Vasilj kod voditelja Velimira Bujaneca posebnu su pozornost posvetili uplati JOB-u Čapljina koju je Previšić nazvao „ Veleizdajom“ a Bujanec začuđeno upitao „ zna li zato Čović“ što je Vasilj dočekao „ znaju svi u Mostaru, na HNS-u sam svima podijelio“ … Bujanec je kamerama približio dokument o „Veleizdaji“ da bi javnost bolje vidjela montirani dokument te izjavio „ kad je 01.08.2016. godine ukinuto davanje HVIDRI, dato je ABiH“ tvrde Previšić i Bujanec da bi se procesuirali Hrvatski generali.

Međutim pokazani dokument je od 14.03.2015. godine iz koga se vidi klasična podvala za javnost:
VAKUFSKA BANKA transakcijski račun broj 1504500045229317 sa predhodnim stanjem iz ožujka 2015 godine je 27,99 KM.
Općina Čapljina je 14.03.2015. godine trans. broj: 5120150742913522 uplatila JOB-u 4.000,00KM

Natko Bitanga kriminalnim malverzacijama u osobno ime podizao novac s računa Udruge
Istog dana predsjednik JOB-a Čapljina gosp. Natko Bitanga, kao jedina ovlaštena osoba za raspolaganje novcem, dao je nalog banci da osobno podiže trans. nalogom 5120150742954202 iznos od 3.500,00 KM na ime „Troškovi blagajne za pomoć svjedocima u predmetu koji se vodi protiv hrvatskog generala i bojovnika. Novo stanje dana 14.03. 2015. godine je 524,49 KM.

Tijekom 2015. godine iz proračuna općine Čapljina uplaćivano je Zaključkom svim udrugama koje su aplicirali te nije bilo uskraćivanja aplikantima dotacija .

Isto tako u ožujku, travnju i svibnju 2015. godine u Sudu BiH nije bilo procesa protiv optuženih pripadnika HVO-a sa prostora Čapljine da bi gosp. Bitanga plaćao svjedoke koje poziva Tužiteljstvo BiH niti se to smije raditi jer je onda gosp. Natko Bitanga počinio kazneno djelo i treba odgovarati pred Sudom BiH za uticaj i potplaćivanje svjedoka protiv optuženih pripadnika HVO-a sa prostora Čapljine. Tužiteljstvo BiH uredno isplaćuje sve troškove preko svoje blagajne u Sudu BiH za sve koje oni pozovu da svijedoče. Sigurni sam da je gosp. Natko Bitanga zadržao novac za sebe, a svojim bošnjacima nije podijelio novce jer je morao to učiniti preko blagajne JOB-a uz izdavanje potvrde sa naznačenim imenom i prezimenom kao i novčanim iznosom koji su njegovi svjedoci dobili.

Sigurni smo da su gospoda u ,,TV BUJICI“ obmanuli cjelokupno gledateljstvo, a Mirko Vasilj na zadnjoj sjednici u Mostaru i cijeli saziv HNS-a pa i gospodina Čovića.

Kao gledatelji ovog gnusnog i kriminalnog scenarija pripremljenog u stožeru stranke koja sebe naziva „Čapljinska neovisna stranka- Čapljina u srcu „ u Klepcima od gosp. Šime Doke tražimo javnu ispriku svim braniteljima kao i žiteljima općine Čapljina. Naime, gospodin Šime Doko je od gospodina Natka Bitange dobio izvod iz Vakufske banke s ciljem namjernog plasiranja dezinformacija. Bitangi je u primisli svađa hrvatskih branitelja a Doko za iste nema osjećaja jer je rat proveo skriven na obali Jadranskog mora !

Iz razgovora s predsjednicima Udruga proisteklih iz domovinskog rata s područja općine Čapljina saznajemo da se u periodu dok je na čelu Općine načelnik Vidić ovim Udrugama pomoglo s 920.000, 00 KM a Jedinstvenoj organizaciji boraca s 12. 500, 00 KM !!!
Naši predsjednici su dali potporu načelniku Vidiću ali oni ponekad štiteći dostojanstvo Udruge i svega onoga što Udruga predstavlja ponekad budu diplomatični. Mislimo da se stvari moraju nazvati pravim imenom, istina se mora pričati bez obzira koga i koliko ona bolila !