Vrijedno humanitarno druženje

2452

Sve se može kada se hoće. To je poruka neumskih mama koje su se okupile u vrijednom humanitarnom projektu pomoći svojim sugrađanima koji su u teškoj socijalnoj, ali i zdravstvenoj situaciji. Točnije, mame mladih nogometaša Hrvatskog nogometnog kluba Neum za kratko su vrijeme dogovorile druženje i humanitarnu akciju u kojoj su jučer odmjerile snage na nogometnom terenu Sportskog centra “Meteriz“ u Neumu.

Humanitarna utakmica

Ova utakmica “Mame protiv mama” bila je humanitarnog karaktera (cijena ulaznice 5 konvertibilnih maraka) jer će sav prikupljeni prihod ići onim Neumljanima kojima je to i najpotrebnije.

Naravno, rezultat u ovom slučaju nije bio toliko važan koliko druženje i želja da se pomogne onima koji ne mogu rješavati svoju egzistenciju.

Ipak, mame su ozbiljno shvatile ovaj izazov i dvoboj na sportskom terenu na kojem su inače do sada samo pratile svoje dječake iz Hrvatskoga nogometnog kluba Neum.

Bilo je veselo i uoči same utakmice na dobro ispunjenom sportskom centru “Meteriz” gdje su mame igrale u ekipama “bijele” i “crne”, a sve to pratila su djeca i brojni Neumljani.

– Iznenađeni smo reakcijom naših sugrađana i velikim odzivom za ovu humanitarnu akciju. Dosta je donatora već dalo novčana sredstva, a prethodnih je dana kupljeno i dosta ulaznica. To je dokaz da svi skupa radimo pravu stvar i mame su odlučne nastaviti ovaj projekt i druge slične aktivnosti.

Akcija pomoći

Akcija se nastavlja i tijekom sljedećeg tjedna pa svi oni koji žele svoja sredstva mogu uplatiti i na račun broj 3381702145719721 otvoren kod UniCredit banke. Hvala Hrvatskom nogometnim klubu Neum na suradnji kao i svima koji su na bilo koji način potpomogli naš humanitarni projekt, istaknula je za Večernjak uime mama Andrijana Pijević.

Na kraju su i dječaci podijelili slatkiše publici i svim sudionicima ove vrijedne ljudske geste u jedinom bosanskohercegovačkome gradiću na moru.