​Ilijana Dugandžić: Mostar je najkvalitetnija ekipa za Premijer ligu

4807

Studentski odbojkaški klub Mostar na pragu je povijesnog uspjeha, plasmana u Premier ligu BiH. U prvom susretu polufinala doigravanja ekipa SOK Mostar je s 3:2 u setovima pobijedila ŽOK Smeč u Lukavcu.

Veliko pojačanje kluba u doigravanju je Ilijana Dugandžić, nekadašnja reprezentativka Hrvatske.

“U Lukavcu je bila veoma teška i nezivjesna utakmica. Malo samo opušteno ušli u prvi set, što se s obzirom na važnost utakmice i očekivalo. Mislim da je iskustvo na kraju presudilo u našu korist. U pojedinim trenucima podigli smo razinu svoje igre, zadovoljna sam ostvarenom pobjedom i sada će nam biti lakše u uzvratu”, kazala je u razgovoru za Našu TV Ilijana Dugandžić.

Ova proslavljena odbojkašica smatra kako je SOK Mostar sasvim zasluženo u polufinalu doigravanja, te kako su stvoreni svi preduvjeti za plasman u Premier ligu.

“Ekipa SOK Mostar je zaslužila plasman u doigravanju za Premier ligu. Prva pozicija u Superligi FBiH dokazuje da je to ozbiljna ekipa koja je ima priliku da se plasirati u Premier ligu. U klubu je sve posloženo kako treba i sada treba raditi ozbiljno do kraja i rezultat će doći”, poručila je Dugandžić.

U drugom polufinalnom susretu doigravanja za Premier ligu ekipa Bihaća pobijedila je u Širokom HŽOK Smeč s 3:1 u setovima.

“Pratila sam taj susret, i vidjelo se da su obje ekipe pod pritiskom i smatram da nisu dale svoj maksimum. U uzvratu je sve moguće, tako da možemo očekivati i finale HŽOK Smeč – SOK Mostar, naravno ako i mi budemo bolji od Lukavca”, istaknula je Dugandžić i dodala:

“Ako usporedimo sve pozicije u ekipama koje igraju u doigravanju, te klupu, mislim da Mostar ima neke prednosti u odnosu na ostale ekipe. Međutim, nikada se ne zna, odbojka je sport u kojem veliki favoriti znaju podbaciti. Mi ćemo dati sve od sebe, radimo dobro na treninzimo, i vjerujem da će to rezultirati povoljnim ishodom za nas”.

Svoju igračku karijeru Ilijana Dugandžić je započela u rodnoj Čapljini, a zatim se uputila u Dubrovnik u kojem su tada nastupale ponajbolje svjetske odbojkašice.

“Ja kao mlađa kadetkinja i još par cura smo trenirali s tim igračicama koje su bile u svjetskom vrhu. Tako da smo jako puno naučile od njih, i one su nesebično dijelile sve svoje savjete. Ti prvi koraci koje sam naučila u Čapljini usavršavala sam u Dubrovniku i nakon toga sam karijeru nastavila u Mladosti. U pet godina u Mladosti osvojila samo pet prvenstava, tri puta Kup, u međuvremenu sam dobila poziv u reprezentaciju. I došlo je vrijeme da krenem se okušati u europskoj odbojci, tako da sam iz Mladosti krenula u Grčku. Tamo sam odigrala dvije sezone, pa godinu dana u Rumunjskoj, polusezonu u Splitu, dvije sezone u Azerbejdžanu, te posljednju u Italiji”, prisjeća se Dugandžić kojoj je najljepše bilo u Grčkoj.

Ilijana danas volontira kao trenerica ekipe HOK ”Čapljina” iz svog rodnog grada, a prošle godine završila je magisterij sportskog menadžmenta.

“Čapljina ima dugogodišnju tradiciju odbojke i posebno ženske odbojke u posljednje vrijeme. Imamo mladu ekipu, to su sve cure iz gimnazije, i ove godine nismo imali velike ciljeve, ali kako je sezona odmicala tako je ekipa rasla i samopouzdanja je došlo do velike razine, tako da ja očekujem iduće godine da bi se mogli boriti za vodeće pozicije”, rekla je Dugandžić.

HOK Čapljina sezonu u Superligi FBiH završio na petom mjestu, te u razigravanju igra s ekipom Vitezom, petoplasiranom ekipom u Superligi FBiH, skupina sjever. U prvom susretu Čapljinke su slavile s 3:1 u setovima, a uzvrat se igra sljedećeg vikenda.