Čapljina s tri boda dobila na samopouzdanju

2600

Nekoliko dana nakon derbija federalnih prvoligaša iz čapljinske općine, posve drugačija situacija nego prije njega. Čapljina je strepila od ishoda jer je poraz značio trasiranje puta prema nižem rangu, dok su u Gabeli kalkulirali računajući da bi i bod bio dobar. Gabeljani su bili favoriti. Nekoliko dana poslije derbija posve druga slika, u Bjelavama pršte od samopouzdanja, dok je GOŠK zapao u probleme.

Propustili priliku

Gubitkom utakmice lavovi su propustili priliku primaknuti se vodećima Bosni i Travniku, pružili su blijedu igru, tijekom utakmice nisu stvorili ni jednu priliku, a uz put su “fasovali” čak sedam žutih kartona i za predstojeću utakmicu ostali bez trojice standardnih igrača – kapetana Bošnjaka koji je zbog dva kartona pocrvenjeo, Ramića i Senića. Prema tome, lavovi u derbiju nisu bili samo “krezubi”, nego su, eto, ostali i bez “zubi”.

– Ne tražim opravdanje, ali kriterij suđenja nije bio ujednačen. Čapljina je igrala čvrsto, dok smo mi olako dobivali kartone, sada smo u problemima oko sastava momčadi za iduće kolo, za utakmicu protiv Bosne Seme, koja ima dobru ekipu, rezigniran je Darko Vojvodić, trener Gabeljana.

Pobjeda donijela mir

S druge strane pobjeda je u Bjelave donijela mir. Ustvari, pobjeda u derbiju dodatno je podigla samopouzdanje, jer je Čapljina poslije osvojenog boda u Gradačcu i pobjede u lokalnom derbiju nadoknadila nespretan poraz u prvom kolu protiv visočke Bosne.

– Uspjeli smo stabilizirati ekipu poslije poraza na startu. Dobro smo odigrali u gostima protiv Zvijezde, zasluženo svladali GOŠK, forma je u uzlaznoj putanji. Nema razloga za pretjerano slavlje i velike planove, idemo postupno od utakmice do utakmice, ako ovako nastavimo, oko opstanka neće biti problema, naglašava Davor Jelčić, pomoćni trener Čapljine.

Nakon što su potpuno uštopali napadače Zvijezde, pa GOŠK-a, u Bjelavama pršte od samopouzdanja jer je riječ o ekipama koje su u drugi dio startale kao kandidati za prvo mjesto. Uz to, GOŠK ima najučinkovitiji napad u federalnom prvenstvu. Sve to doprinijelo je da Čapljinci nisu bez izgleda ni u Travniku. Jednostavno Čapljina ima pred vratima pravi bedem Popović – Rodin – Isić, koji imponira umijećem, pa uz sinkroniziranu igru obrane i napada, s takvom ekipom, nitko ne može unaprijed računati na bodove. Uz to, ekipa je spremna, pa je u nastavku prvenstva za očekivati lijepe vijesti iz Bjelava.