[FOTO] Bliži se kraju asfaltiranje kružnog toka na Usjeku u čapljinskoj općini

7402

Veliko olakšanje za vozače koji iz Čapljine putuju prema Ljubuškom ili autocesti na koridoru 5 c u Zvirovićima, bliži se kraju  asfaltiranje kružnog toka na Usjeku u čapljinskoj općini. U stvari radi se o rekonstrukciji raskrižja između Trebižata i Prćavaca, kojom će se postići preglednost i sigurnost prilikom spajanja s regionalne ceste R 425 iz Prćavaca, na magistralu M6 Čapljina – Ljubuški i obrnuto. Podsjećamo, od raskrižja u Prćavcima do spoja na autocestu A1, u Zvirovića, regionalna cesta R 425 u cijelosti je rekonstruirana.

“Planiramo do kraja tjedna obaviti asfaltiranje koje će ići u dva sloja, nakon čega slijedi asfaltiranje nogostupa. Radimo bez obustava prometa, što nije lako jer je intenzitet jak, ali očekujemo da ćemo završiti prema planu. Završena je i rasvjeta, kao i ostali poslovi na uređenju, pa će nakon asfaltiranja preostati jedino postavljanje horizontalne signalizacije”, ističe Sabahudin Bojčić, voditelja radilišta tvrtke “HP Investing iz Mostara, koja je izvođač radova.

Investitor rekonstrukcije raskrsnice je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH, izvođač dakle, HP Investing d.o.o. Mostar, projektant Pronasa d.o.o. Sarajevo, dok nadzor nad radovima, obavlja Institut za građevinarstvo ”IG” Banja Luka. Vrijednost radova je 401.429, 11 KM.