Čapljina: Dan planete Zemlje uz Ćirinu biciklijadu

4736

Ćirina biciklijada održat će se u subotu, 22. travnja 2017. godine na Dan planete Zemlje.

Okupljanje sudionika biciklijade zakazano je za 10:00 sati ispred lokaliteta Mogorjelo, a staza je duga oko 35 kilometara.

Start biciklijade je u 10:30 sati, a ruta ide kroz središe Čapljine kuda je nekad prolazila uskotračna pruga, zatim kroz Dretelj, Šurmance, Krućeviće do jednog od najznačajnijih pravoslavnih manastira iz 16. stoljeća u Žitomislićima.

Nakon obilaska manastira i dužeg odmora slijedi povratak magistralom M17 i dolazak u Počitelj gdje će sudionici imati mogućnost obilaska počiteljske utvrde.

Ova ruta nastavlja se od Počitelja do hotela Mogorjelo.

”Planiramo laganu i rekreativnu vožnju uz zaustavljanje po potrebi. Cilj nam je uživanje u prirodi, a tempo vožnje će bit prilagođen najsporijem sudioniku. Staza je pretežno ravničarska, a ima oko tri kilometra makadama. Svi sudionici trebaju nositi zaštitnu kacigu i ponašati se u skladu sa Zakonom o osnovama sigurnosti prometa u Bosni i Hercegovini”, poručili su organizatori.

Cilj održavanja biciklijade je naglasiti važnost zaštite i očuvanja prirode, promocija korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i Ćirine biciklističke rute.

Organizatori na raspolaganju imaju 19 bicikla, a zainteresirani mogu dovesti svoja bicikla. Sudionicima biciklijade bit će osiguran lunch paket.

Kotizacija za sudjelovanje u ovoj biciklijadi je pet konvertibilnih maraka, a prijave možete izvršiti u uredu Turističke organizacije ”Čapljinka” koja se nalazi preko puta željezničkog kolodvora ili na broj telefona 036/ 806 – 147.

Organizator biciklijade je Turistička organizacija ”Čapljina” u suradnji sa udrugama ”Life” i ”Tajna prirode te hotelom ”Mogorjelo”.