Probuđeni lavovi na bod do vrha ljestvice

925

Zaista je čudno federalno nogometno prvenstvo, iz kola u kolo smjenjuju se dijametralno suprotna raspoloženja. Upravo tako je u prvoligašima iz čapljinske općine. Nakon 18. kola, u Bjelavama je vladalo pravo proljetno raspoloženje, dok je u Gabeli nastupila rezignacija.

Više od poraza i 7-8 žutih kartona vrijednih nekoliko stotina maraka, stručni stožer i navijače bolio je podatak kako u 20-ak minuta ni jednom nisu pucali u okvir vrata. Taj podatak pravi je raritet za, do sada, najučinkovitiju momčad federalnog prvenstva. Čak se ni odaniji navijači nečega sličnog nisu mogli sjetiti.

Izostanci

S obzirom na to da su zbog “žutice” izostala trojica standardnih – kapetan Bošnjak, prvi strijelac Ramić i pouzdani Senić, utakmica protiv neugodne Bosne Seme sa zebnjom se očekivala. Na koncu je čista pobjeda 2:0 bila satisfakcija. Više od pobjede optimizam je rasplamsao podatak da su se Gabeljani, stjecajem sretnih okolnosti, primakli na samo bod do željenog vrha. Što više, u subotu će imati priliku u izravnom dvoboju prestići faraone iz Visokog.

Teško je GOŠK protiv Bosne Seme došao do bodova, sve do 67. minute i pogotka Đajića, nakon pogreške gostujuće obrane, sve je visjelo u zraku. Nakon pogotka protiv agilnih Sarajlija, valjalo je sačuvati prednost. Gosti su u 82. i 84. minuti imali zrele prilike, ali su Đajićeva glava, pa nepreciznost gostujućih napadača, spasili lavove koji su u brzoj kontri u drugoj minuti sudačke nadoknade stavili točku na “i” pogotkom Ankovića. – Sad ili nikad, bio je komentar Darka Vojvodića nakon utakmice i informacija o rezultatima na ostalim terenima.

”Momčadi koja se bori za prvo mjesto ne smije se dogoditi poraz od 1:5, kao Bosni. Mislim da je to naša prilika, samo morao odigrati borbeno, odgovorno i strpljivo kao i protiv Seme. Travnik je preuzeo vodstvo, to je stabilna ekipa, ozbiljan kandidat za Premijer ligu”, naglasio je Vojvodić te, razlažući učinak, dodao: ”Drago mi je zbog Ankovića i njegova pogotka, a ohrabrila me je i dobra igra Dalmatina. Neće biti iznenađenje ako se netko od njih ponovno pojavi u prvoj postavi. Neka se ovi koji su možda pomislili da im je mjesto pretplaćeno zamisle”, zaključio je Vojvodić.

S druge strane, u Bjelavama je porazom u Travniku, euforiju nakon derbija, smijenila suzdržanost. Iako je poraz bio minimalan, pali su sa spasonosnog 11. na neželjeno 12. mjestom. U prva 4 kola Čapljina je osvojila 4 boda, što se, s obzirom na suparnike, čak i ne može smatrati neuspjehom.

Naime, Čapljinci su igrali protiv tri vodeće momčadi te protiv, uoči nastavka sezone, također favorizirane Zvijezde.

Povoljan raspored

Do kraja prvenstva, posebice u pet posljednjih kola, imaju povoljan raspored, kada uz dvije uzastopne domaće utakmice imaju i gostovanje kod Novog Travnika. Za razliku od protekla dva kola, kada su se raspoloženja mijenjala, ljubitelji nogometa očekuju da će nakon 20. kola optimizam preliti Bjelave i Gabelu.