Deset čapljinskih poljoprivrednika dobilo novac za rekultivaciju zemljišta

6211

Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko – neretvanske županije danas je  potpisao ugovore o financiranju i uvjetima korištenja sredstava za realiziranje projekta uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta.

Tijekom potpisivanja ugovora istaknuto je kako je uvjete raspisanog Javnog natječaja ispunilo 108 korisnika iz grada Mostara i općina Stolac, Čitluk, Čapljina, Konjic, Jablanica i Prozor–Rama.

Od tog broja, sredstva za rekultivaciju zemljišta sredstva dobilo je 10 pravnih i fizčkih osoba iz čapljinske općine. Ministar Donko Jović, inače Čapljinac, istaknuo je kako je očekivao više prijava iz Čapljine, s obzirom da se radi o poljoprivrednom kraju.

Ministar Jović ugovore je potpisao s korisnicima sredstava iz grada Mostara i općina Stolac, Čapljina i Čitluk, dok je potpisane ugovore s korisnicima sredstava s područja općina Konjic, Jablanica, Prozor–Rama u prostorijama Općinskog vijeća Konjic uručio Hamdo Sefer, stručni savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ.

Inače, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ za ovu je nakanu na poziciji „Rekultiviranje zemljišta” u Proračunu za 2016. godinu osiguralo 304.935,00 KM, a realiziranje projekta koje je započelo u 2016. godini  današnjim potpisivanjem ugovora je i okončano.