Hrvatska: Gužve na granicama zbog novih sustavnih kontrola

3589

Zbog sustavnih graničnih kontrola koja se provode od petka na svim graničnim prijelazima u Republici Hrvatskoj zabilježena su čekanja, ponegdje i višesatna, kao i kolone, posebice sa Slovenijom, pa se vozačima savjetuje da prije polaska provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

HAK također savjetuje vozačima da izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Na sljedećim graničnim prijelazima očekuju se danas duža čekanja (više od 30 min): Goričan; Mursko Središće; Dubrava Križovljanska; Otok Virje; Cvetlin; Macelj; Razvor; Lupinjak; Bregana; Bregana naselje (mala Bregana); Jurovski; Brod; Maljevac; Pasjak; Rupa; Požane; Kaštel; Plovanija.

Pojačan je promet teretnih vozila na GP-ima: Bregana, Macelj, Pasjak i Rupa u oba smjera.

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan i na prijelazima: Stara Gradiška i Slavonski Brod u oba smjera, prenosi Hina.

Sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima Europske unije na snazi je od 7. travnja.