Pojačana Čapljina najavljuje borbu za vrh

1478

Zanimljivu i do kraja neizvjesnu utakmicu na boćalištu uz Dom umirovljenika u Čapljini, u južnohercegovačkom derbiju, odigrali su domaći boćari i njihov protivnik Neum. Konačnih 15:9 za Čapljince ne oslikava pravo stanje stvari tijekom utakmice u kojoj su domaći pojačani ove sezone četvoricom Ljubušaka, igrača koji su prošlih godina igrali za bivšeg prvaka Radišiće: Jukom, Dedićem, Grbavcem i Vukšićem od kojih su protiv Neuma nastupila trojica.

Čapljina je krenula silovito u utakmicu, poslije prve trećine susreta imala je veliku prednost rezultatom 7:1. Ante Juka u pojedincu savladao je Pašku Ležinića 13:3, Ante Dedić u krugu Ivicu Mustapića 25:13, domaća štafeta u sastavu Karamatić/Ilić gostujuću kombinaciju Glavinić/Sabljić 12:10.

Jedini uspješan gost

Jedini bod gosti su iščupali u igri trojki Zorić/Krmek/Grbavac, igrali su neodlučno 7:7 protiv Obradovića/Kužića/Bjelopere (Jogunice). Gusari dolaze do daha u tzv. tehničkim disciplinama pa su tako Ležinić i Obradović u štafeti nadigrali domaću kombinaciju Zorić/Krmek 26:11, dok je u brzincu “vječni” Željko Kužić savladao mladog Antonia Bilića 23:10. Domaće je od preokreta spasio Ante Juka savladavši u neizvjesnom meču Ljubušaka u dresu “gusara” Marina Sabljića 17:16, dok je druga partija u preciznom izbijanju pripala Neumu, Ivica Mustapić bio je bolji od Dedića 12:5. Tako se u završnicu ušlo s neizvjesnih 9:7 za domaće.

Ključne poene za domaćine osvojio je Ante Dedić – Šampion koji je vodstvo Sabljića u završnici ‘pojedinca’ 12:9 uspio preokrenuti u dobitnih 13:12. Čapljincima se zatim otvorilo, dobili su discipline trojku i krug, Karamatić je bio bolji od Kužića 18:15, dok je par pripao gostujućoj kombinaciji Glavinić/Mustapić. Uglavnom, na oko uvjerljiva pobjeda Čapljinaca izborena je uz pravu dramu na zjogovima.

Gostujuću pobjedu u prvom kolu izborio je mostarski Ante Rozić koji je protiv podmlađenog Dračeva slavio sa 15:9, a istim rezultatom Široki je kao domaćin nadigrao sarajevsku Napredak Willu.

Rezultati prvog kola Prve boćarske lige, Čapljina: Čapljina – Neum 15:9, Dračevo: Dračevo – Ante Rozić 9:15, Široki Brijeg: Široki – napredak Willa 15:9, slobodna je bila Bura.•