INTERVJU: Pero Pervan: ”Na Bjelave stiže neugodan protivnik”

3772

Pero Pervan, nogometaš HNK ”Čapljina” u intervjuu za Čapljinski portal govori o igri Čapljine u proljetnom dijelu sezone.

U subotu, 15. travnja, ekipa Čapljine na domaćem terenu ugostit će ekipu Radničkog iz Lukavca.

Smatrate li da se igra Čapljine može dignuti na veću razinu? 

”Kako sezona odmiče, pomalo se dižemo i igra se poboljšala. Momčad je postala uigranija. Svakako da u početku nije bilo kako smo se nadali, ali krenulo je na bolje”.

S obzirom da ste u prvom dijelu polusezone imali više eurogolova, jeste li zadovoljni svojom igrom u nastavku? 

”Iskreno nisam zadovoljan. Dok ne igram standardno, znači da može i mora bolje. Nisam baš zadovoljan ni minutažom koju dobijem od trenera. Smatram da je, momku koji želi napredovati, svakako potrebna veća minutaža, a ne da se zadovoljava s najviše pola sata igre. Što se golova tiče, nadam se da će doći vrijeme i za to, odnosno da će biti još eurogolova”.

Hoće li HNK ”Čapljina” izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH?

”Nadamo se samo najboljem, ali sve je do nas. Moramo biti glavom u tome sve do zadnjeg kola jer smo svjesni u kako teškoj situaciji se nalazimo.”

Na Bjelave dolazi ekipa Radničkog iz Lukavca, što očekujete od utakmice?

”Stiže nam neugodan protivnik koji se nalazi u istoj poziciji kao i mi i kojemu trebaju bodovi. Igramo na domaćem terenu, tako da mislim da nam je to prednost. U prošlosti su se pokazali kao dosta neugodan protivnik, od kojeg nikad ne znaš što možeš očekivati, tako da tijekom cijelog susreta trebamo biti pažljivi i paziti da ne napravimo tehničke greške”.

Kako ste zadovoljni s novim trenerom Damirom Bećom? Jesu li treninzi drukčiji nego u prošlih trenera?

”Beća je unio svježinu u ekipu. Radi se drukčije nego što se radilo u prijašnjih trenera. Svaki od njih ima svoj stil. On je trener koji teži igri i golovima, zbog čega se u suštini nogomet i igra”

I za kraj razgovora, trener ste nogometaša 2006. godište i mlađe, jesu li već vidljivi talenti?

”Što se djece tiče, naravno da već ima vidljivih talenata. Na njima je da se trude, rade i napreduju, a na nama da im pokušamo pružiti što bolje uvjete za to”.

OSOBNA KARTICA:

Ime i prezime: Pero Pervan

Datum rođenja: 3. listopad 1994.

Pozicija: Vezni igrač

Klubovi u kojima je igrao do sad: HNK ”Čapljina”, NK ”Neretva”, RNK ”Split”, UFC ”Purbach”; trenutni klub HNK ”Čapljina”.