U subotu Ćirina biciklijada

4632

Ćirina biciklijada održat će se u subotu, 22. travnja 2017. godine na Dan planete Zemlje na stazi dugoj oko 35 km.

Okupljanje sudionika biciklijade je u 10:00h ispred lokaliteta Mogorjelo u Čapljini.
Start je u 10:30h. Ruta ide kroz središte Čapljine, kuda je nekad prolazila uskotračna pruga, zatim kroz Dretelj, Šurmance, Krućeviće do jednog od najznačajnijih pravoslavnih manastira iz 16.stoljeća u Žitomislićima. Nakon obilaska manastira i dužeg odmora slijedi povratak magistralom M17.

Sljedeći predah je u Počitelju, gdje će sudionici imati mogućnost obilaska počiteljske utvrde. Biciklijada se nastavlja magistralom M17 do hotela Mogorjelo.

Planiramo laganu i rekreativnu vožnju uz zaustavljanje po potrebi. Cilj nam je uživanje u prirodi. Tempo vožnje će biti prilagođen najsporijem sudioniku.

Staza je pretežno ravničarska i asfaltna, a ima i oko 3 km makadama.

Svi sudionici trebaju nositi zaštitnu kacigu i ponašati se u skladu sa Zakonom o osnovama sigurnosti prometa u Bosni i Hercegovini.

Cilj održavanja biciklijade je naglasiti važnost zaštite i očuvanja prirode, promocija korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i Ćirine biciklističke rute.

Imamo na raspolaganju 19 bicikla, a zainteresirani mogu dovesti i svoja bicikla. Sudionicima biciklijade će biti osiguran lunch paket.

Kotizacija za sudjelovanje je 5 KM.
Prijave su u uredu TO ČAPLJINKA preko puta željezničkog kolodvora ili na broj 036/ 806 -147.

Organizator biciklijade je Turistička organizacija Čapljinka u suradnji sa udrugama Life i Tajna prirode, te Hotelom Mogorjelo.