Čapljinci čišćenjem mosta u Klepcima obilježavaju Dan planete Zemlje

3917

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u suradnji sa novoosnovanom Koalicijom Supergrađani/ke Čapljine, nizom aktivnosti na području općine Čapljina obilježit će Dan planete Zemlje u petak 21. i subotu 22. travnja 2017. godine.

U petak, 21. travnja, članovi Koalicije Supergrađani/ke Čapljine koju čine Humanitarna udruga ‘Cvijet,’ Humanitarna udruga ‘Agata,’ Udruga ‘Tajna prirode,’ Turistička organizacija Čapljinka, Turist Počitelj, Eco Futura Počitelj, Streeball Čapljina, Udruga prijatelja prirode ‘Močvara’ te zainteresirane građanke i građani, organizirat će se akciju čišćenja lokaliteta oko kulturno-povijesnog spomenika Most u Klepcima/Mustajbegov most u 10:00 sati u naselju Klepci.

U subotu, 22. travnja, Turistička organizacija Čapljinka održat će biciklističku turu trasom bivše uskotračne pruge Ćiro sa početkom u 10:00 sati (polazak ispred lokaliteta Mogorjelo). Za sudionike ovog događaja Supergrađani/ke Čapljine će organizirati obilazak Starog grada i umjetničke izložbe u Počitelju, jednom od previđenih odmorišta.

Glavni medijski pokrovitelj oba događaja je Čapljinski portal.