Neum: 10.000 kreveta spremno za turiste, sezonu mogu pokvariti gužve na granicama

3062

Neum, bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more, ove godine očekuje da bi mogao zabilježiti rekordne posjete gostiju i turista, a za sada jedina prepreka na tom putu su gužve na graničnim prijelazima.

U ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona-županije Pero Pavlović Feni je kazao da Neum spremno dočekuje još jednu turističku sezonu s 10.000 registriranih kreveta.

”Spremni smo prihvatiti brojne goste iz BiH i turiste iz zemalja Europe i svijeta”, poručio je Pavlović.

U vezi s gužvama na graničnim prijalazima kazao je da Općina Neum čini maksimalne napore da umanji taj problem da bi štetnost po turističku sezonu bila smanjena.

”Povezanost Neuma s drugim dijelovima BiH preko ceste prema Stocu i Čapljini je također pitanje koje izravno utječe na broj turista u sezoni. Unatoč svim obećanjima da će se raditi i okončati brza cesta Stolac-Neum, i druge ceste koje će povezati Neum s BiH, značajnih pomaka još nema”, naveo je.

Neum će, po njegovim riječima, atraktivna turistička destinacija, u pravom smislu, postati onda kada s drugim bh. gradovima bude povezan modernim, brzim cestama.

Dok taj problem ne bude riješen, dodaje, lokalna zajednica i Turistička zajednica HNŽ rade onoliko koliko mogu da privuku goste i turiste, da im omoguće ugodan boravak i raznovrstan sadržaj.

Predstavnici Turističke zajednice HNŽ-a, ističe Pavlović, česti su učesnici skupova o turizmu širom Europe, gdje govore o Neumu i potencijalima koje on ima.

Naglasio je da su brojni stručnjaci govorili o ljepotama Neuma i preporučili ga kao nezaobilaznu destinaciju.