[FOTO] Smiljan Vidić zamjenik predsjednika Saveza općina i gradova FBiH

6043

Na Izbornoj skupštini Saveza općina i gradova Federacije BiH održanoj u petak u Čapljini za predsjednika Skupštine Saveza izabran je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović, a za njegovog zamjenika načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Tijekom skupštine izabrano je i novo Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH. Tako je za predsjednika Predsjedništva Saveza izabran načelnik Hadžića Hamdo Ejubović, a za njegovog zamjenika načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin.

Tijekom skupštine jednoglasno je usvojeno izvješće direktorice Saveza općina i gradova Federacije BiH Vesne Travnjanin te izvješće o radu organa i tijela skupštine spomenutog saveza.

Na skupštini je sudjelovalo 47 načelnika i gradonačelnika.

Novo rukovodstvo naglasilo je kako će ustrajati u zaštiti interesa općina i gradova u suradnji s višim razinama vlasti.

U svečanom dijelu sjednice nazočne je pozdravila predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara.

Skupštini su, uz ostale, nazočili zamjenik šefa ureda Vijeća Europe u Bosni i Hercegovini Toni Pavloski, predstavnici UNDP-a, OESS-a i Federalnog ministarstva pravde, kao i predstavnici oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine je samostalna organizacija dobrovoljno udruženih općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine, osnovana u cilju razvoja lokalne samouprave i unapređenja i zaštite njihovih zajedničkih interesa.

Savez, kao nevladina i neprofitna organizacija nastala je udruživanjem općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine na osnivačkoj Skupštini 29.5.2002. godine u Mostaru.

Savez je pravni sljedbenik Zajednice općina i gradova Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine koja je konstituirana 1972. godine s ciljem unapređenja i razvija sustava lokalne samouprave, zaštite interese lokalnih zajednica, te razvoja međugradske i međunarodnu suradnje.