Marijan Ban na SMART FEST-u u Stocu

905

SMART FEST 2017. je drugi po redu kulturno-glazbeni festival u organizaciji Udruge građana “Inicijativa” Stolac. Nakon uspješnog prvog SMART FEST-a, koji je prošle godine premijerno održan u gradu na Bregavi najavljujemo ovogodišnje izdanje festivala koji će se održati 2. i 3. lipnja na različitim lokacijama u općini Stolac.

Zadovoljni programom i posjećenosti prošlogodišnjeg festivala, a vođeni željom da SMART FEST ostane poznat i prepoznat, ne samo u Stocu nego i šire, i ove godine najavljujemo spoj kulture i odlične glazbe, kazališne predstave i radionice, i neizostavni foto-natječaj, koji će biti raspisan prije samog festivala.

Street art radionica, koju organiziramo u suradnji sa Street Arts Festivalom Mostar otvoriti će ovogodišnji SMART FESTna više lokacija u isto vrijeme.Oživljavanjemjavnih prostora grada krozoslikavanje gradskih površina stvaramo urbanu kulturu u općini Stolac, uz zajedničko sudjelovanje svih zainteresiranih, posebno mladih i djece.

I ove godine će druženje s djecom, zabava, smijeh i igra ispuniti središte grada u Stocu izvedbom predstave Malog teatra iz Mostara “Koko u školi za klaune”. Kako to izgleda kada stolački srednjoškolci ostave školske knjige i okušaju se u glumačkim vještinama, pokazat će nam prvog dana festivala kada će izvest predstavu “Priča o dva brata” koju pripremaju pod vodstvom svog mentora, mostarskog glumca Ive Krešića.

Glazbeni dio SMART FEST-a obilježit će zvuci roka, popa ali i prave dalmatinske klapske pjesme. Ove godine na festivalu u Stocu nastupa najpopularniji hrvatski tenor klapske pjesme Edi Šegota koji dolazi sa svojom klapom Contra iz Splita. Drugog dana festivala u završni koncert uvest će nas širokobriješki bend La Grange, koji će nas zvucima roka zagrijati za veliki koncert splitskog glazbenika Marijana Bana. Bivši frontmen grupe Daleka obala, dolazi u Stolac uz prateći band Diktatore, koji će nas provesti kroz sve antologijske hitove od „Morska vila“, „Di si ti“ i „Sa’ mi je ža“, preko „Ruzinavi brod“ pa do „Daleka obala“, „Noć je prekrasna“, „14 palmi” i mnoge druge.