[FOTO] Nastavljeno uljepšavanje Čapljine – najuređenijeg grada u BiH

9520

Svima onima koji žive u Čapljini, kao i onima koji kroz nju prolaze, na prvu je jasno kako Čapljina planira zadržati titulu bisera Hercegovine, odnosno najljepšeg i najuređenijeg grada u Bosni i Hercegovini.

To je nedavno potvrđeno i dodjelo Green Award nagrade, prestižne nagrade koja je dala poseban pečat Čapljini kao najuređenijem i najčišćem gradu u državi.

Uz sve to treba spomenuti kako je Parlament Federacije BiH prije mjesec dana prihvatio donio odluku kako će Čapljina biti proglašena gradom zbog svog uređenja, položaja i povijesno-kulturnog značaja.

A da bi sve to bilo ostvareno potrebno je raditi na uređenju, odnosno održavati čistima ulice, zelene površine, parkove… Upravo zbog tog uređenja Čapljina je nadaleko poznata i zbog toga joj se dive i veće sredine.

Nikica Lovrić iz Javnog komunalnog poduzeća Čapljina ističe za Čapljinski portal kako su dolaskom proljeća intenzivirani radovi na uređenju zelenih površina, te kako je izvršena sadnja cvijeća i ostalog ukrasnog bilja koje proljeće i ljeto čine posebnima u Čapljini.

Prema njegovim riječima posebna pažnja posvećena je rekonstrukciji i uređenju parka preko puta kina ”Mogorjelo”, koji slovi za jedan od ljepših u gradu.