Pet mrtvih u padu zrakoplova u Mostaru

8651

Velika tragedija u Mostaru. U padu sportskog zrakoplova poginulo je 5 osoba od toga troje djece. Neslužbeno, svi stradali su iz Mostara.

Zrakoplov se srušio između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici. Zrakoplov je većim dijelom izgorio. Na mjesto događaja odmah po dojavi su stigli vatrogasci policija i hitna pomoć.U trenutku pada zrakoplova nije su čula nikakva eksplozija.

Na mjesto nesreće stigao je i ravnatelj Međunarodnog aerodroma Mostar Marin Raspudić, koji je kplačući kazao da su među poginulim i djeca dvojice uposlenika aerodroma. Jedan, koji je izgubio dvoje djece, radi kao vatrogasac, dok drugi radi na kontrolnom tornju. Neslužbeno, djeca su starosti između sedam i deset godina.

Sva tijela su pronađena. Biće prevezena na odjel patologije SKB-a Mostar. Na mjesto nesreće iza 19 sati došao je i ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, a odmah potom i državna tužiteljica Dijana Kajmaković.

Ministarstvo je u roku od pola sata po prijemu informacije osnovalo istražni tim koji predvodi Salko Begić.Što se točno događalo pokušat će utvrditi istraga koja će se provesti po međunarodnim pravilima.