FOTO | Godspell u Čapljini: Održana predstava za djecu; sve spremno za večerašnji spektakl

4973

U hotelu ”Mogorjelo” održana je danas predstava za djecu, a u sklopu održavanja mjuzikla ”Godspell” u Čapljini.

Srijeda i četvrtak, 17. i 18. svibnja, rezervirani su za mjuzikl ”Godspell” koji će se održati u hotelu ”Mogorjelo” s početkom u 19:30 sati.

Nakon mjuzikla ”Josip i kričave boje njegovih snova” te ”Dvoje iz Galileje”, zahvaljujući suradnji Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina i ConerstoneArtsa iz SAD/Hrvatska, Čapljina ima priliku vidjeti novi, potpuno drugačiji rock mjuzikl, u kojem sudjeluju mladi iz Čapljine i njihovi prijatelji.

Mjuzikl ”GODSPELL” govori o Isusovu nauku koji uči ljude ljubavi i radosti, opraštanju i toleranciji. Na jednostavan, neposredan, zanimljiv, živahan, simpatičan i poučan način evanđeoska se nadvremenska poruka prenosi od glumaca na gledatelje.

Ispričana suvremenim jezikom kroz pjesmu i ples, dojmljive i pamtljive pjesme, Isusova riječ nalazi put do ljudskoga srca.

Riječ je o mjuziklu koji se temelji na evanđelju po Mateju, a zastupljeni su razni glazbeni stilovi.

Glazbu i riječi, za ovaj mjuzikl, potpisuje Stephen Schwartz, a narativne dijelove John-Michael Tebelak.

Od izvedbe na Broadway-u, davne 1971. godine, mjuzikl se do danas ne prestaje izvoditi po cijelom svijetu.

Ovo je prvi put da se mjuzikl ”GODSPELL” prikazuje na hrvatskom jeziku i prvi put u Bosni i Hercegovini točnije u Čapljini.

Richard je u Čapljini do sada, zajedno sa mladim Čapljinkama i Čapljincima, izveo dva mjuzikla: ”Josip i kričave boje njegovih snova” i ”Dvoje iz Galileje”. Ovaj poznati svjetski redatelj i utemeljitelj Međunarodnog teatra CornerstoneArts (SAD), organizirao je do sada mjuzikle i predstave u 82 države diljem svijeta. Riječ je o čovjeku silne energije, znanja i iskustva, vjere i ljubavi, koji na taj način ostvaruje svoju misiju.

Ulaznice za mjuzikl ”Godspell” možete kupiti u Župnom uredu u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini u svako doba po cijeni od 5 KM.