Obad: Za ostanak trebamo 9 bodova u sljedeća tri kola

1570

Pripreme, ulazak u sezonu i tijek prvenstva su ukazivali da bi nogometaši Čapljine mogli imati velikih problema u ovosezonskoj Prvoj ligi FBiH, tako se i dogodilo u dosta rezultatski stresnoj natjecateljskoj godini, ali su četiri kola do kraja ipak došli na relativno povoljnu poziciju u utrci za ostanak.

Na pozitivnu atmosferu i stav pred završnicu posebno je puno djelovao trijumf protiv Veleža (1:0) u prošlom kolu. Protivnik nije imao praktički nijedan opasan napad za 90 minuta igre.

– Možda smo malo veći otpor očekivali, imali smo određeni respekt prema Veležu jer su imali pozitivan rezultatski niz, ozbiljno smo ih shvatili. A onda je utakmica pokazala da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija, komentirao je direktor Čapljine Damir Obad koji se osvrnuo i na proteste protivnika na suđenje:

– Pričao sam s dosta Veležovaca koji također govore kako se igrači nemaju na što žaliti jer su rezultatski na kraju dobro prošli. Sreća pa je utakmica bila prenošena i na TV-u tako da je svako mogao vidjeti što se događalo. Mislim da na našu pobjedu ne može biti zamjerki.

U Čapljini sad lakše dišu…

– Nastojali smo da uđemo u mirnu završnicu. Svaku utakmicu do kraja ćemo ulaziti maksimalno ozbiljno kako bi prije posljednjeg kola riješili ostanak, kaže Obad.

Po tome je računica Čapljinaca jasna…

– Znam napamet kompletan raspored svih ekipa do kraja i mislim da će nam biti dovoljno 9 bodova da matematički osiguramo ostanak.

Slijedi gostovanje Novom Travniku pa dva domaća meča.

– Idemo jednu po jednu utakmicu i Novi Travnik ćemo shvatiti ozbiljno. Utakmica se igra u subotu na njihov zahtjev. To nam i odgovara jer u srijedu igramo s Goraždem i imat ćemo dan više za odmor. Sve ide željenim tijekom, kompletni smo i dobro se spremamo. Važno je da smo ušli u formu, mislim da smo u prijateljskoj utakmici sa Zrinjskim vidjeli da možemo, otad smo u usponu i vjerujem da zato neće biti problema do kraja, zaključio je Damir Obad. Er.B.

Povoljan raspored do kraja

Čapljina je trenutačno u zoni ispadanja, ali ipak u vrlo povoljnom položaju. Sama činjenica da Prva liga FBiH ove sezone nosi ispadanje pet klubova je ukazivala da će bar dvije trećine klubova biti na mukama u borbi za ostanak, ali su Čapljinci 4 kola do kraja u poziciji s 3 pobjede riješiti pitanje svog statusa. To ne bi trebao biti problem jer su domaćini Goraždu i Slogi, a gosti već otpisanim Novom Travniku i Bosni Sema.