Menalo: Teže je gledati nego igrati, sve sam nokte izgrizao

5005

Luka Menalo zbog žutih kartona nije nastupio u finalu Kupa BiH. Menalo je najmlađi igrač Širokobriježana koji se sinoć okitio medaljom pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. S dvadeset godina na plećima, tržišnom vrijednošću od preko 600 000 eura Luka Menalo je svakako pravi dragulj ekipe Širokog, ali i bosanskohercegovačkog nogometa.

Nismo ga željeli remetiti rano ujutro jer burna je noć iza igrača Širokog. Slavilo se i pjevalo na ulicama grada, zajedno s navijačima proslavljao se veliki uspjeh. Sugovornika nismo pitali je li bila koja čašica viška, ali valjda je to stvar koja se podrazumijeva kada su u pitanju ovakve fešte.

Rodni Višići, nadomak Čapljine, ponosni su na uspjeh svog sugrađanina.

Iako Menalo nije nastupio u finalu, mladi Višićanin jedan je od najzaslužnijih što smo Široki Brijeg na kraju vidjeli na tronu.

Podsjetimo se samo utakmice protiv Slobode kada je upravo on bio ključni igrač koji je svojim golom odveo klub s Pecare u daljni tijek natjecanja.

U kratkom razgovoru za BHFudbal.ba Menala smo pitali kakav je osjećaj s 20 godina podići trofej pobjednika Kupa BiH. Dobili smo očekivan odgovor: “Osjećaj je stvarno odličan, presretan sam zbog trofeja”, kazao je Menalo.

Sinoć niste mogli pomoći svojim kolegama na terenu zbog žutih kartona. Da li je lakše igrati i biti direktni učesnik ili posmatrati kao navijač?

“Uf, mnogo je teže gledati nego igrati, sve sam nokte izgrizao sinoć”, kazao je kroz smijeh Menalo te na naše pitanje da prokomentira sinoćnji susret kazao je: “Istina je, Sarajevo je bolje odigralo od nas, bili su nadmoćniji na terenu i više šansi su stvarali, ali kad pogledamo put koji je bio iza nas mislim da je ovo naše osvajanje Kupa sasvim zasluženo.”

Na kraju razgovora dotakli smo se atmosfere i slavlja nakon utakmice.

“Atmosfera je bila odlična, još ne mogu vjerovati da je jedan mali grad kao što je Široki Brijeg može prirediti ovo što se ne može dogoditi ni u nekim većim metropolama”, rekao je dvadesetogodišnji Luka Menalo.

Cijena Luke Menala, ukoliko nastavi s ovakvim igrama, sigurno će preći milijunski iznos. Ostaje nam da vidimo hoće li spomenuti igrač u ljetnom prijelaznom razdoblju ostati ili napustiti ekipu s Pecare. Zainteresiranih klubova svakim danom sve je više.