[FOTO] ŽHNK Čapljina pobjednik turnira NS FBiH

3944

U Sarajevu, na terenima sa umjetnom travom stadiona “Asim Ferhatović- Hase” 22. i 23.05.2017. godine odigran je turnir Nogometnog saveza Federacije BiH za pionirke pod nazivom “Fair-play dani ženskog nogometa NS FBiH”

Turnir je organizirao Nogometni savez Federacije BiH u suradnji sa Nogometnim savezom BiH a na kojem je učestvovalo sedam ekipa iz NS FBiH i FS RS.

Na turniru su učestvovali: ŽNK Mladost Nević Polje, ŽOFK Gradina Srebrenik, ŽNK Čelik Zenica, ŽHNK Čapljina, ŽNK Iskra Bugojno, ŽNK Centar Red Star Sport Brčko i ŽNK Sloboda Tuzla.

Nakon utakmica po grupama u finale su se plasirali ŽHNK Čapljina i ŽNK Sloboda, dok su u susretu za treće mjesto igrali ŽNK Iskra i ŽNK Mladost.

ŽHNK Čapljina je u finalnoj utakmici slavila rezultatom 2:0, dok je ŽNK Iskra u susretu za treće mjesto savladala Mladost rezultatom 4:0.

Igračice Čapljine su do prvog mjesta došla nakon impresivne gol razlike gdje su postigli 24 pogotka, a nisu primili niti jedan, te su potpuno zasluženo pobjednice sedmog po redu turnira NS FBiH za pionirke.

Najbolja golgeterka turnira bila je igračica Čapljine Jelčić Maja, a njena suigračica Kristina Valjan proglašena je za najbolju vratarku turnira. Za najbolju igračicu na turniru, treneri svih ekipa izabrali su Mujkić Fadilu iz ŽNK Sloboda.

Nogometni savez Federacije BiH zahvaljuje svim klubovima učesnicima na turniru.

Rezultati po grupama:

GRUPA A

I kolo
ŽNK Mladost – ŽOFK Gradina 10:0
ŽNK Čelik – ŽHNK Čapljina 0:7

II kolo
ŽOFK Gradina – ŽHNK Čapljina 0:11
ŽNK Mladost – ŽNK Čelik 0:0

III kolo
ŽNK Čelik – ŽOFK Gradina 7:2
ŽHNK Čapljina – ŽNK Mladost 3:0

GRUPA B

I kolo
ŽNK Iskra – ŽNK Centar Red Star Sport 1:0
ŽNK Borac – ŽNK Sloboda 0:3 (p.f.)

II kolo
ŽNK Centar Red Star Sport – ŽNK Sloboda 0:4
ŽNK Iskra – ŽNK Borac 3:0 (p,f,)

III kolo
ŽNK Borac – ŽNK Red Star Sport 0:3 (p.f.)
ŽNK Sloboda – ŽNK Iskra 1:1