Izaslanstvo općine Čapljina na sastanku u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje

3053

Izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem jučer je u Zagrebu u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje održalo sastanak sa gospodinom Nikolom Mažarom, državnim tajnikom Ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Načelnik Vidić upoznao je državnog tajnika s aktualnim stanjem, te problemima i izazovima s kojima se općina i njeni žitelji nose. Poseban akcent je stavljen na infrastrukturni razvoj novih naselja u općini Čapljina.

Državni tajnik Mažar pohvalio je napore koje Čapljina ulaže u razvoj gospodarstva, infrastrukture te svih drugih sadržaja koje život u tom kraju čine privlačnim „Stvaranjem takvih preduvjeta te otvaranje radnih mjesta ključ je održivog ostanka i opstanka Hrvata u BiH što je i glavna uloga ovoga Ureda“ – rekao je Mažar i dodao kako je unapređenje položaja hrvatskoga naroda u BiH među prioritetima hrvatske vlade, te dodao da će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, u svim svojim budućim aktivnostima, posebnu pozornost posvetiti upravo programima i projektima koji za cilj imaju osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.