Vojvodić: Momcima skidam kapu, radili su pošteno i korektno

3977

Pod trenerskom palicom Darka Vojvodića, nogometaši GOŠK-a iz Gabele kolo prije kraja drugog dijela sezone osigurali su titulu prvaka Prve lige Federacije, te osigurali plasman u Premijer ligu BiH.

Iskusni stručnjak je na polusezoni preuzeo GOŠK, koji tada uopće nije bio ozbiljan konkurent za prvo mjesto, ali su sjajne igre u drugom dijelu sezone u Gabelu donijele trofej prvaka.

“Kada pogledamo ovu polusezonu mi smo odigrali najkonstantnije. Imali smo težak raspored, a kada vidite naše partije u Visokom, Travniku, Gračanici, pa i danas u Orašju, onda je definitivno ova titula zaslužena”, ističe Vojvodić.

Iskusni trenerski mag nije želio hvaliti sebe, sve čestitke je uputio svojim izabranicima, te još jednom pokazao svoju veličinu.

“Ovo je ogroman uspjeh. Momci su radili pošteno i korektno. Voljni trenutak je bio strašan i ja im skidam kapu, te su oni bili presudni u borbi sa Bosnom i Slogom. Zahvaljujem im se još jednom, kao i kolegi Križanoviću, te Upravi kluba. Vjerojatno još i nismo svjesni uspjeha koji smo ostvarili”, priča iskusni stručnjak.

Nije poznato hoće li Vojvodić u BH Telecom Premijer ligi voditi tim iz Gabele.

“Ne znam hoću li ostati trener. Imamo još to jedno kolo, pa ćemo onda vidjeti. U svakom slučaju drago mi je da se GOŠK vratio u Premijer ligu”, dodao je na kraju razgovora Darko Vojvodić, šef stručnog stožera NK GOŠK iz Gabele.

Zanimljivo da je prije dvije godine Vojvodića sa GOŠK-om također bio na pragu ulaska u Premijer ligu, ali je tim iz Gabele tada u posljednjem kolu poražen od Mladosti Doboj Kakanj, te su Kakanjci na kraju slavili plasman u elitni rang bh. nogometa.