Raskol: HDZ u Neumu ostao bez Općinskog vijeća?!

6206

Na posljednjem zasjedanju OV Neum održanom 28. prosinca 2017. godine HDZ BiH je predložio smjenu predsjednika Općinskog vijeća Vinka Sentića, što se na kraju nije dogodilo.

Dva dana ranije, 26. travnja prilikom zasjedanja Općinskog odbora HDZ Neum, predsjednik neumskog ogranka stranke i načelnik Općine Živko Matuško, sjednicu je počeo smjenom Vinka Sentića sa svih stranačkih funkcija, što je većina i izglasala, a nakon toga i smjenu sa mjesta predsjednika Općinskog vijeća, navodi se u pismu kojeg su općinsko vijećnici uputili portalu Bljesak.info.

Odbor HDZ-a Neum je na istoj sjednici izglasao i ime drugog kandidata koji je trebao zamijeniti Sentića.

”Ljubav iz koristi, dvojca Matuško Sentić trajala je dok Sentić nije sastavio Dnevni red Općinskog vijeća bez Matuška, s tim da je uvrstio i točku, odnosno ‘Prijedlog Zaključka o ukidanju ovlasti i prava načelniku općine i drugim pravnim osobama sa javnim ovlaštenjima’, što Matuško nikako nije mogao prihvatiti, pa je bjesomučno tražio kako da mu ostanu sve ovlasti, i nastavi bezbrižno vizionarski vladati Neumom”, navodi se u pismu.

Nakon toga, navodi se u pismu, Sentić je izgubio potporu Općinskog odbora HDZ-a Neum, ali da dogovara izlazak iz Odbora HDZ Neum jer s Demokratskom frontom, ostvaruje većinu u Vijeću i ne spominje svoju smjenu.

”HDZ je u Neumu ostao bez Općinskog vijeća, nezavisni i Demokratska fronta formirali većinu, i imaju Općinsko vijeće. Matuško šuti jer se boji to javno prizanti, a boji se i stranačke rekacije, zapravo, boji se on za sebe, stranku nije nikada ni doživljavao”, navodi se u pismu.