Streetball Čapljina 2017: Natjecateljski i humanitarni karakter

3704

Dosadašnjih godina, uspješna organizacija Streetball turnira u Čapljini pokazatelj je da se uz malu financijsku pomoć, dosta truda i zajedništva mogu napraviti velike stvari.

Proteklih pet godina, kako djeca tako i stariji, pristizali su na Sportski centar kako bi pogledali Streetball turnir koji organiziraju Čapljinci.

U sklopu obilježavanja manifestacije Lipanjske zore Hrvatske Hercegovine, u subotu 10. lipnja 2017. godine, igrat će se prvi Fiba 3×3 Streetball u Čapljini.

U nadi, da će ovaj turnir imati tendenciju rasta, da bude još bolji, dogodilo se ove godine, kada na turnir dolaze neke od svjetski poznatih imena.

Tako će u Čapljini početkom mjeseca lipnja uličnu košarku zaigrati sedma ekipa svijeta ”Olimp” iz Beograda koji su ujedno prvaci Srbije, prošlogodišnji pobjednici ”Gladijatori” također iz Srbije, predstavnici Bosne i Hercegovine ekipa ”XXX” iz Sarajeva, predstavnici Hrvatske i Slovenije, te svakako ekipe iz Bosne i Hercegovine i naravno iz Čapljine.

Interakciju za igrače u pauzama između utakmica obavit će djeca iz škole košarke HKK ”Čapljina”.

Nagradni fond turnira u Čapljini iznosi 3.500€, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Prvacima će, uz medalje i pehar, pripasti nagrada od 2.000€ te Canue safari na rijeci Trebižat. Drugoplasirani i trećeplasirani će osim medalja, pehara i večere dobiti 1.000€ te 500€.

Svima uvijek atraktivno zakucavanje i bacanje trica također će se održati i ove godine, a pobjednicima istih slijedi novčana nagrada u iznosu od 50€.

Ove godine turnir je osim natjecateljskog dobio i humanitarni karakter. Naime, kupnjom majica za turnir dio prikupljenih sredstava ići će za Humanitarnu udrugu ”Cvijet” iz Čapljine.

Program počinje u 13:00 sati i traje sve do 23 sata kada je po programu predviđena finalna utakmica.

Prijave se mogu vršit na broj telefona: 063/ 840 – 758 (Antonio), na Facebook stranici te na Fiba 3×3 planeti.

Kao i proteklih godina, Čapljinski portal glavni je medijski pokrovitelj turnira ”Streetball Čapljina 2017”.