Opet prometuje brzi vlak Čapljina-Sarajevo: Pogledajte detalje i vozni red

11343

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine najavile su da će od danas ponovno u redovni putnički promet biti uveden brzi putnički vlak Sarajevo-Čapljina-Sarajevo sa polaskom u 16.26 sati iz Sarajeva.

Sezonski vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, s vezom prema Neumu i Makarskoj, prometovat će od 15. lipnja do 31. kolovoza ove godine.

Sezonski vlak iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07.01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09.35 sati. Iz Čapljine vlak će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.59 sati.

Sve putnike Željeznica FBiH na željezničkoj postaji Čapljina čekat će autobusi kojima se mogu prevesti dalje do Neuma i Makarske. Napominje se da je autobusna povratna veza svakodnevna do Neuma, dok je autobusna linija prema Makarskoj osigurana samo u odlasku iz Čapljine.

Vlak koji povezuje Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pružat će putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture. Rezervacije i karte za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ŽFBiH, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.