VIDEO/FOTO | Brzi vlak stigao u Čapljinu

8223

Brzi vlak na relaciji Čapljina-Sarajevo, koji ponovno na ovoj relaciji prometuje upravo od danas, stigao je po voznom redu u naš grad.

U redovni putnički promet tako je uveden brzi putnički vlak Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, i to na radost mnogobrojnih Čapljinki i Čapljinaca, koji su vlak dočekali na Željezničkoj postaji.

”Kad sam bio mlad putovao sam vlakom, i žao mi je što se ova linija bila ukinula, a danas sam ovdje doveo svog unuka da po prvi put vidi putnički vlak. Nadam se da će ova relacija opstati, a da će je osim nas starijih koristiti i mladi”, rekao nam je jedan Čapljinac koji je oduševljeno s unukom obilazio unutrašnjost vlaka.

Inače, uspostavljena linija bit će sa polaskom u 16.26 sati iz Sarajeva. Sezonski vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, s vezom prema Neumu i Makarskoj, prometovat će od 15. lipnja do 31. kolovoza ove godine.

Sezonski vlak iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07.01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09.35 sati. Iz Čapljine vlak će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.59 sati.

Sve putnike Željeznica FBiH na željezničkoj postaji Čapljina čekat će autobusi kojima se mogu prevesti dalje do Neuma i Makarske. Napominje se da je autobusna povratna veza svakodnevna do Neuma, dok je autobusna linija prema Makarskoj osigurana samo u odlasku iz Čapljine.

Vlak koji povezuje Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pruža putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture. Rezervacije i karte za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ŽFBiH, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.